Idős férfi kötözve egy magánkórház ágyához Várpalotán

Egy idős férfi kiszáradás közeli állapotban volt, miközben az ágyhoz kötözve feküdt a Várpalotai Szent Donát Kórházban, és a családja nem tudta elérni az ügyeletes orvost. A család szerint a férfit azért kötözték le, mert el akart hagyni a kórházat, bár ehhez túlságosan gyenge volt. A látogatási idő alatt, délután 2 és 5 óra között a család nem tudta elérni az orvost, és csak este 8 órakor értesültek arról, hogy a hozzátartozót megvizsgálta egy doktor.

A kórház, amely havonta 440 000 forintos díjat számít fel az ígért magas szintű ellátásért, amely állandó szakorvosi felügyeletet ígér, jelenleg vizsgálat alatt áll, mivel nem biztosította a folyamatos orvosi felügyeletet. A létesítményben 300 beteg tartózkodik, és az egészségügyi közgazdász, Dózsa Csaba szerint az ilyen cselekedetek panaszokhoz vezethetnek a hozzátartozók részéről. A kórház közölte, hogy teljes körű vizsgálat folyik, és további megjegyzéseket csak annak befejeztével kívánnak tenni.

Dózsa Csaba egészségügyi szakértő kritizálta a kórházat amiatt, hogy nem biztosították az ígért állandó orvosi felügyeletet, és kiemelte, hogy egy ilyen nagy létszámú intézményben az orvosnak könnyen elérhetőnek kellene lennie. A beteg lekötözése törvényes lehet, de ehhez megfelelő dokumentáció szükséges a szakértő szerint.