Kucsera Gábor kokainügye és magánéleti fordulata: „De én nem szívtam annyit”

Kucsera Gábor, az egykori kajakozó, aki a sporttól való eltiltását követően most nyíltan beszélt a kábítószeres múltjáról, a sportkarrierjének mélypontjáról, valamint magánéleti fordulatáról.

Kucsera Gábor őszintén mesélt élete legnehezebb időszakáról, amely a 2008-as pekingi olimpia után kezdődött, ahol két negyedik helyet ért el. Ekkor kezdett el a lejtőn lefelé haladni, sokat bulizott, rossz társaságokba keveredett, és a kábítószert sem vetette meg. Ennek következményeként 2015-ben eltiltották a profi sporttól, miután egy drogteszten megbukott.

A sportoló a "Beköltözve Hajdú Péterhez" című műsorban beszélt arról, hogy a pekingi olimpia után hogyan keveredett bele a drogok világába, és hogyan vált az éjszaka, valamint a rossz társaság vonzóvá számára. Kucsera elmondása szerint sokat csalódott, és mindig másban kereste a hibát, nem volt elég alázatos, amiért a karma visszaütött. Nyolc vagy kilenc évbe telt, mire képes volt visszanézni az olimpiai döntőket.

Kucsera azt is elmesélte, hogy az eltiltása előtti versenyén, amit megnyert, előző este még agyban össze kellett kapnia magát. A versenyen nehezen indult, de végül sikerült előre törnie és elsőként célba érnie. Ezt követően került sor a drogtesztre, ahol a sportoló szerint a drog kimutathatósági ideje már elmúlt, hiszen korábban használt, így nem érti, hogyan lehetett pozitív a tesztje. Azt is hozzátette, hogy a teszten több mint két grammnak megfelelő kokaint mutattak ki, de ő állítja, hogy nem fogyasztott ennyit, mert az szerinte rengeteg, és ilyen mennyiségtől megállhat a szív az embernek.

A magánéleti fordulatról is beszámolt a műsorban, ahol Kucsera és volt felesége, Tápai Szabina, az egykori kézilabdázó, bejelentették, hogy újra egy párt alkotnak. Tíz év házasság és három gyerek után külön költöztek, de a gyerekek miatt közeli kapcsolatban maradtak, és most közösen elmondták, hogy pár hónapja kibékültek. Szabina elárulta, hogy mindent megbeszéltek egymással, még a megcsalásokat is, hogy őszintén tudjanak új fejezetet kezdeni.

A műsorból kiderült, hogy bár a válásukat azóta sem véglegesítették, mindketten hajlandóak voltak a kapcsolatukon dolgozni. Kucsera elismerve, hogy valóban hűtlen volt a feleségéhez, noha ezt mindig tagadta előtte. Tápai Szabina pedig azt mondta, hogy ez volt az a pont, amikor tényleg elkezdett újra hinni Kucserában, mert voltak titkok, amiket be kellett, hogy valljon, és amikről ő már tudott más forrásból. Kucsera Gábor kettejük kapcsolatáról azt mondta, hogy azóta ezt is sikerült tisztázniuk, és soha nem tudták rászánni magukat a válásra, mert mindig a másik akarta épp jobban.

A teljes beszélgetés a "Beköltözve Hajdú Péterhez" című műsorban lesz megtekinthető, amely péntek este 7-től érhető el a Frizbi TV YouTube-csatornáján.