Egy istállóban rejtőzött a családjától mindössze pár perc sétára az elrabolt férfi

Omar Bin Omran 19 éves korában tűnt el, és csak 26 év múltán találtak rá, egy istállóban, ahol fogva tartották, csupán 200 méterre az otthonától.

Omar Bin Omran eltűnése az 1998-as algériai polgárháború idején történt, amikor is 19 éves volt. A családja azt hitte, hogy a konfliktus áldozata lett, ám a valóságban Omar egész idő alatt a saját otthonuktól mindössze néhány perc sétányira volt fogva tartva egy istállóban. A férfi egy földbe ásott lyukban rejtőzött a szénakazalok között.

A családja a hétvégén bukkant rá a már 45 éves férfira, miután a fogvatartó testvére egy örökösödési vita kapcsán posztolt a közösségi médiában, és véletlenül említést tett Omarról. A jelentések szerint azonban május 12-én egy birkanyájban, szénakazalok alá rejtve találták meg.

Omar május 12-én került elő, és elmondása szerint nem kiáltott segítségért, mert úgy érezte, fogvatartója varázsigével megbabonázta őt.

A gyanúsított, egy 61 éves portás, akit a rendőrség őrizetbe vett, miután megpróbált elmenekülni. Az algériai igazságügyi minisztérium szerint a nyomozás még folyamatban van, és az elkövetői indítékok egyelőre ismeretlenek. Omar jelenleg orvosi és pszichológiai ellátásban részesül.

Az algériai hatóságok által készített videófelvétel is dokumentálja a pillanatot, amikor felfedezték az istállóban rejtőzködő férfit. Az ügyészséghez egy névtelen személytől érkezett bejelentés, aki azt állította, hogy Omar bin Omran az egyik szomszédja házában, egy juhnyájban tartózkodik. A főügyész elrendelte a nemzeti csendőrségnek, hogy indítson alapos vizsgálatot, és a nyomozók május 12-én, helyi idő szerint este 8 órakor találtak rá a 45 éves áldozatra a 61 éves szomszédja pincéjében.

Omar bin Omran eltűnése az algériai kormány és az iszlamista csoportok közötti évtizedes konfliktus közepén történt. Családja attól tartott, hogy ő is a zavargások során megölt 200 ezer, illetve elrabolt 20 ezer ember között volt. A férfi édesanyja 2013-ban halt meg.