Sárkány Zalán és Valter Attila kiemelkedő teljesítménye az olimpián

Sárkány Zalán az 1500 méteres gyorsúszás olimpiai elődöntőjében a 11. helyen végzett, míg Valter Attila a férfi országúti kerékpárosok mezőnyversenyében a negyedik lett.

Sárkány Zalán 14:52.42 perces idővel csapott célba az 1500 méteres gyorsúszás olimpiai elődöntőjében, ezzel 11. helyezést ért el. A magyar versenyző az MTI-nek elmondta, hogy bár csalódott az eredmény miatt, mivel többet vártak tőle, mégis élt a nagy lehetőséggel. Az M4 Sportnak adott nyilatkozatában humorosan megjegyezte, hogy a verseny alatt nagyon kellett pisilnie, ami valamennyire elvette a figyelmét. Sárkány az olimpián minden számban egyéni csúcsot úszott, és edzője, Csaba bá is elégedett volt a teljesítményével. A jövőben az amerikai Indiana egyetemen készülhet olyan úszókkal, akik az olimpiai mezőnyben is részt vettek, és komoly fejlődést vár ettől a lehetőségtől.

A kerékpáros Valter Attila a Giro d'Italia rózsaszín trikóját követően élete egyik legnagyobb eredményét érte el a negyedik helyezéssel a férfi országúti kerékpárosok mezőnyversenyében. Valter az M4 Sportnak nyilatkozva elmondta, hogy bár az egész szezonban erősnek érezte magát, eddig nem jött az átütő eredmény. A versenyen okosan taktikázott, kivárásra játszott, és nem kockáztatott korai támadást. A verseny során jól érezte magát, és a taktikát alaposan átbeszélték Dér Zsolt szövetségi kapitánnyal. Valter a verseny végén még több versenyzőt is megelőzött, és végül a negyedik helyen ért célba. Az eredmény jelentős magabiztosságot adott számára, és úgy érzi, hogy ez az eredmény elkíséri majd élete végéig, és azt példázza számára, hogy sosem kell feladni a reményt.

Valter Attila a mezőnyverseny után boldogan nyilatkozott, hogy "Sírhatnékom van. Óriási győzelem ez számomra, nem hittem volna, hogy a legjobb 10-ben leszek" - mondta az M4 Sportnak. Rádió nélkül versenyzett, így nem tudta, hogy hányadik helyen áll, de érezte, hogy elől van. Szerinte sokat számított, hogy már egy hete kint volt Párizsban, és bejárta az egész pályát, valamint az, hogy az olimpiai faluban végre magyarok között lehetett. Egész nap jól érezte magát, „jók voltak a lábak”, és bár egy hibát vétett, azt korrigálta. A végén hajrázott, mert számára nem mindegy volt, hogy 10. vagy 4. helyen végzett. Érezte, hogy jó formában van idén, de ezt nem tudta szezonban közben megmutatni, "valahogy nem jött ki". Most azonban sikerült, és "Életem végig el fog kísérni ez a negyedik hely" - mondta boldogan.

Valter Attila hihetetlen hajrával ért be negyedikként az országúti mezőnyversenyben, és ezzel megismételte Vas Kata Blanka csúcsát, aki 2021-ben Tokióban lett negyedik. A magyar kerékpáros a verseny után elmondta, hogy még nem fogta fel teljesen az eredményt, és a végén a kezét is emelte, mert tudta, hogy ez egy borzasztóan jó eredmény. Valter érezte magában az erőt egész évben, de valahogy nem jött ki olyan eredmény, ami ezt alátámasztotta volna. Az utolsó előtti hegyen ment el pár versenyzővel, és onnantól tudta, hogy az utolsó lefelében már nem fognak összedolgozni mögötte, és itt ki lehet kaparni a gesztenyét. A végén a sprintben is le tudta szedni az embereket, mert számára nem mindegy volt, hogy negyedik vagy tizedik helyen végzett. "Tényleg nagyon jól összeállt ez a mai nap. Pont ott tudtam menni, ahol Dér Zsolt szövetségi kapitánnyal megbeszéltük. Ez nagyon kellett nekem. Életem végéig el fog kísérni ez a negyedik hely" - lelkendezett Valter.