Azahriah: Kritikus hangok a politikáról és új generációról

Azahriah, aki három telt házas koncertre készül a Puskás Arénában, a Friderikusz Podcast vendégeként beszélt arról, hogy a politikai plakátok látványa borzasztóan nívótlan, és elszomorítja az ország működését. Az énekes szerint egy új generáció érkezett, amely nem apolitikus, és kezébe veszi a közügyeket.

A Papp László Sportarénában megrendezett koncertjén a rajongói elvárásait túlszárnyaló Azahriah most a Puskás Arénában is telt házat vár. Az előadó kiemelte, hogy a második és harmadik napra érkezők már inkább csak érdeklődők, és ez számára mintha egy meghallgatás lenne, nem pedig a saját koncertje.

Azahriah a közéleti kérdésekben is egyre aktívabb. A gyermekvédelmi tüntetésen videóüzenetet küldött, és a Friderikusz Podcastben kifejtette, hogy a választási plakátok látványa azonnal azt az érzést kelti benne, hogy az egész nívótlan és inflálja a politikát.

Az énekes szerint egy új generáció nőtt fel, amely már nem apolitikus, és aktívan részt vesz a közügyekben. Kiemelte, hogy Magyar Péter tüntetésein is megjelennek a fiatalok, és ez üdítő jelenség. Azahriah szerint figyelemre méltó, hogy a Fideszből is kiválik valaki, és ez az ellenzéki oldalról még újdonságnak számít. Hozzátette, hogy ha valaki a DK-tól és a Fidesztől is kapja a mocskolódást, az jó úton jár.

Az előadó a műsorban arról is beszélt, hogy mostanában régebbi magyar zenéket hallgat, és feldolgozást is készített. Az ötödik Pecsét című filmet megtekintve pedig rádöbbent, hogy a magyar színészet milyen jó formában létezett.

Azahriah karrierje során számos jelentős mérföldkövet ért el: telt házas koncerteket adott a Puskás Arénában, ötödik lemezét is kiadta, fellépett tüntetéseken, találkozott az amerikai nagykövettel, kiemelt sávot kapott a Szigeten, fellép az osztrák Nova Rock Fesztiválon, és film is készül róla. A hirtelen jött elképesztő sikernek ára van, Azahriah elmondása szerint nem mehet az éjszakába úgy szórakozni, mint a többi srác, és bár jól esik neki, amikor odajönnek hozzá képet kérni, egy idő után már teher, ha állandóan megszólítják.

Nagy Ervin politikai szerepvállalásáról is elmondta a véleményét. Azahriah szerint, ha a társadalmi tudat, ami bennünk van, azt érezné, hogy ez a jó út, akkor csinálná, de abban a formában, ahogy Nagy Ervin csinálja, úgy nem. Mint előadónak és zenésznek nem szabad minden egyes platformon, mindenáron, minden nap a politikát nyomni az emberek fejébe, mert ezzel inflálja a megnyilvánulás súlyát. Csak azokhoz a témákhoz szeretne hozzászólni, amelyek valóban fontosak és égetőek.