Rejtélyes haláleset Pozsonyligetfaluban

Pozsonyligetfaluban vasárnap este egy 47 éves férfi holttestére bukkantak, aki mellkasi szúrt sebeket szenvedett. A rendőrség nyomoz a gyilkosság ügyében.

A szlovákiai Pozsonyligetfaluban, egy épülőfélben lévő lakóparknál találtak rá a holttestre. A helyszín ismert arról, hogy hajléktalanok gyakran megfordulnak ott, azonban a megölt férfi nem tartozott közéjük. A rendőrség bűnügyi osztályának munkatársai érkeztek a helyszínre, ahol a gyilkos fegyver után kutatva átvizsgálták a területet.

A férfi felesége a hatóságoknak azt nyilatkozta, hogy férjét utoljára reggel 9 órakor látta, amikor egy másik férfival távozott az otthonukból. A környéken lévő szemtanúk kiabálást hallottak a gyilkosság előtt, de a pontos események még tisztázatlanok. A rendőrség jelenleg is nyomozást folytat az ügyben.

A tragikus esemény egybeesik egy másik szörnyű bűncselekménnyel, amely a közeli Nagyszombati járásban történt. Egy 47 éves édesapa és 32 éves párja ellen emeltek vádat, mert szándékosan bántalmazták és kínozták gyermekeiket. A legidősebb, 12 éves fiú testén ütésnyomokat, véraláfutásokat és zúzódásokat találtak, amelyeket a láncon tartás okozott. A rendőrség szerint az édesapa 2020 óta folyamatosan verte a gyermeket. A szülők lakatokat helyeztek az ajtókra és a hűtőszekrényekre, és előfordult, hogy a gyermekeket egész nap éheztették, miközben ők maguk ettek. A négy gyermek közül hármat árvaházban helyeztek el, a legkisebbet pedig valószínűleg nevelőszülőkhöz viszik. Amennyiben beigazolódik a szülők bűnössége, akár tizenöt évig terjedő börtönbüntetésre is ítélhetik őket.