Harry herceg: Nem kívánatos a királyi családban

Harry herceg és apja, Károly király közötti viszony egyre feszültebbé válik. A herceg legutóbbi látogatása során nem találkozhatott apjával, ami megerősíti, hogy a királyi család számára ő már nem prioritás.

A februári röplátogatás alkalmával Harry herceg még találkozhatott apjával, de ezúttal Károly király határozottan nemet mondott a találkozóra. A királyi család és Harry közötti szakadék egyre mélyül, és a jelek szerint a királyi rezidenciák ajtajai is zárva maradnak a herceg előtt.

Károly király sűrű programja állt a találkozó elmaradásának hivatalos indokaként. A király a héten többek között fogadta a Fidzsi-szigetek miniszterelnökét, találkozott magasrangú katonai vezetőkkel, rákkezelést kapott, és nyolcezer vendéget látott vendégül a Buckingham-palota kerti partiján.

Harry herceg szóvivője által kiadott nyilatkozatban a herceg elismerte, hogy apjának "mások a prioritásai", és ő nem tartozik ezek közé. A királyi család bizalmát elvesztett Harry és felesége, Meghan hercegné a Megxit óta sem találtak olyan bevételi forrást, amely nem a királyi címekre alapozna.

A Revenge című könyv szerzője, Tom Bower szerint Károly király nem akarta, hogy Harry és Meghan nigériai látogatása kapcsán úgy tűnjön, mintha a monarchiát vagy a brit kormányt képviselnék. Nagy-Britannia nigériai nagykövete is megerősítette, hogy a látogatás magáncélú volt.

A Buckingham-palota és a királyi család egyre inkább távolodik Harrytől, és a hercegnek már nemcsak az intézményben, hanem a családban sincs helye. A királyi életrajzíró Angela Levin szerint Harry más módon is próbálkozhatna a kapcsolatfelvétellel, például privát úton érdeklődhetne az apjánál egy találkozó iránt, ahelyett, hogy a nyilvánosság előtt játszaná ki a helyzetet.

Károly király a jelek szerint elege lett a drámából, és a királyi család is egyre nyilvánvalóbban fordít hátat Harry hercegnek.