A Costes Group beruház a MÁK étterembe

A Gerendai Károly által alapított Costes Group 50 százalékos tulajdonrészt szerzett a MÁK étteremben, amelynek fejlődéséhez szükséges tőkét és szakmai támogatást biztosítanak.

A MÁK étterem fejlődési törekvéseihez szükséges tőke és szakmai támogatás megszerzése érdekében kereste meg a Gerendai Károly vezette Costes Groupot. A társaság mostantól felerészben résztulajdonosa lett az étteremnek, amelynek konyhája Mizsei János séf vezetésével évek óta a magyar gasztronómiai élvonalban van jelen.

A Costes Group csütörtöki közleménye szerint a MÁK étterem eddigi tulajdonosa kezdeményezte az ügyletet, jelezve, hogy szükségük van tőkére és menedzsment támogatásra a tervezett átalakításokhoz és fejlesztésekhez.

Gerendai Károly elismeri a MÁK étterem koncepcióját, amely laza és fiatalos, miközben magas színvonalat képvisel. A cégvezető szerint a pandémia, a rezsi- és inflációs válság miatt döntöttek úgy, hogy új vendéglátó projektekbe kezdenek, és a MÁK étterembe való befektetés is e stratégia része.

Gerendai kiemelte, hogy Mizsei János és csapata képes megfelelni a Michelin teszterek magas elvárásainak, valamint egy minőségi gasztronómia iránt érdeklődő fiatalabb közönség igényeinek is. Hozzátette, hogy az étterem környezettudatossága és egyedi hangulata összhangban van a jelenlegi világtrendekkel.

Koltai Gábor, a MÁK étterem alapító-ügyvezetője elmondta, hogy a bevételek nem fedezték a továbbfejlődéshez szükséges kiadásokat, ezért kereste meg Gerendait. Koltai szerint a Costes Group professzionális menedzsmentmunkája és a finanszírozás biztosabb alapokra helyezése elengedhetetlen a MÁK fejlődéséhez.

A Costes Group csapata nem kíván beleszólni a MÁK konyhai koncepciójába és Mizsei János szakmai munkájába. Az étterem alapító-ügyvezetője örömmel vette, hogy a séffel hosszú távú szerződést kötöttek és tulajdonrészt is biztosítottak számára.