Rajongóból lett a sztárok barátja

A Napoleon Boulevard egykori frontembere az Omega, az LGT, a Bikini és a Korál zenéin nőtt fel, miközben Katona Klári Titkaim című albumát a legjobb magyar női poplemeznek tartja; Földes László Hobo nyolcvanas években írt dalszövegeit ma is aktuálisaknak véli, és szívesen hallgatja a Mini és Török Ádám Bartók-átiratait. A jelenlegi életét meghatározó élmények közül Kardos Horváth János, a Kaukázus együttes vezetőjének dalait emelné ki.

A Magyar Popkulturális Értéktár új sorozatában a hazai popkultúra jelentős szereplőit kérdezik meg zenei élményeikről és befolyásoló előadóikról. Vincze Lilla énekesnő válaszolt a kérdésekre, és mesélt kedvenceiről, példaképeiről, valamint azokról az albumokról és dalokról, amelyek meghatározták pályáját és életét.

Népzene és versek

Már gyermekkorában, Siófokon a balatoni koncertek során szeretett bele az Omega, az LGT, a Bikini és a Korál zenéjébe. Az Omega Időrabló című dalát vizuálisan is egyedinek találta, az LGT Bummm! című lemezét pedig a mai napig a kedvencei között tartja. Presser Gábor és Adamis Anna munkásságát, valamint Karácsony János zeneiségét különösen értékeli. A Bikini tagjaival a mai napig baráti kapcsolatot ápol, és D. Nagy Lajos, valamint Németh Alajos tanácsait is nagyra értékeli. A Korál zenéje, különösen Balázs Fecó munkássága, szintén nagy hatással volt rá. Emellett Dévai Nagy Kamilla énektanárnője által közvetített népzene és versek szeretete is végigkíséri az életét.

1986 nem a csönd éve volt

Vincze Lilla Katona Klári Titkaim című albumát tartja a legjobb magyar női poplemeznek, és Földes László Hobo nyolcvanas években írt dalszövegeit ma is aktuálisnak véli. A Mini és Török Ádám munkásságát, különösen a Bartók-átiratokat, példaként említi. Balázs Fecó Csönd éve volt című dalát, valamint a Korál Maradj velem és Amikor vége az utolsó dalnak is című szerzeményeit is kiemelte. A Kati és a Kerek Perec, valamint a Generál együttes dalait is kedveli.

Az életét meghatározó események között említi Kardos Horváth János, a Kaukázus együttes vezetőjének dalait, amelyek fontos állapotfelmérők a mai valóságról. Az 1986-os siófoki Interpop Fesztivál, ahol a Napoleon Boulevard-dal megnyerték a fődíjat, szintén kiemelkedő emlék számára.