60 éves induló győzött a Miss Universe Buenos Aires-i szépségversenyén

A La Platából származó Alejandra Rodríguez, ügyvéd és újságíró, történelmet írt azzal, hogy megnyerte a Miss Universe Buenos Aires-i szépségversenyét, és ezzel ő lett az első 60 év feletti győztes a verseny történetében.

Alejandra Rodríguez a versenyen 34 szépségkirálynő-jelöltet győzött le, akik 18 és 73 év közötti korosztályból kerültek ki. A Buenos Aires Times beszámolója szerint Rodríguez májusban ismét megmérettetésre kerül sor, amikor az országos Miss Universe Argentina címért versenyez, és amennyiben ott is győzedelmeskedik, Argentínát képviselheti a világversenyen.

Rodríguez, aki az Instagramján több sztorit is posztolt a versenyről, a Hola! magazinnak adott nyilatkozatában és a győzelme után tartott sajtótájékoztatón is elmondta, hogy izgatottan várja, hogy képviselhesse az új paradigmát a szépségversenyeken. Úgy véli, ezáltal egy új színpad nyílik meg a nők számára, ahol már nem csak a fizikai szépség, hanem egy másik értékrend is teret kap.

A Miss Universe szervezete 2023 szeptemberében jelentette be, hogy eltörlik a korhatárra vonatkozó korlátozást, így a jövőben bármelyik 18. életévét betöltött nő indulhat a címért. Ez a változás lehetővé tette, hogy Rodríguez, mint 60 éves ügyvéd és újságíró, megnyerhesse a Buenos Aires-i szépségkirálynői címet.

Rodríguez a győzelme után elmondta, hogy nagyon boldog, hogy ezt az új paradigmát képviselheti a szépségversenyeken, és hogy egy új szintet avattak, amiben nemcsak a nők külső szépségét értékelik, hanem más erényeket is. Hozzátette, hogy ő az első ebben a generációban, aki elkezdhette ezt.

A szépségkirálynő győzelméről több felvétel is kering a neten, amit maga Rodríguez is megosztott a 24 óráig elérhető Instagram-történetében, valamint posztolt egy fotót, már a győztesnek járó koronával a fején. Az eredményhirdetés és a koronázás pillanatait pedig videón is meg lehet nézni, ahol a szépségkirálynő arról beszél, hogy sok olyan üzenetet kapott, amelyben azt állítják mások, hogy inspirálja őket a győzelme, hogy megtegyék azt, amit már régóta halogattak, hiszen semmit sem túl késő elkezdeni.