Húsz év fegyházat kapott a kollégáját brutálisan meggyilkoló férfi

Húsz év fegyházbüntetést szabott ki a Nyíregyházi Törvényszék arra a férfira, aki különös kegyetlenséggel végzett kollégájával Aranyosapátiban. A vádlott és az áldozat gyermekkora óta ismerték egymást, és egy munkahelyen is dolgoztak együtt.

Szim-Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője szerint a 47 éves férfi 2022. november 29-én, egy közös italozás során ölte meg kollégáját. A vádlott barátja aznap ment át hozzá, hogy aláírassa a jelenléti ívet, ami után pálinkázni kezdtek, és mindketten erősen ittas állapotba kerültek.

A bűncselekmény napján a két férfi között szóváltás alakult ki, melynek során a vádlott többször is arcon ütötte mozgásában korlátozott barátját, majd egy késsel többször is megszúrta, végül pedig felhasította annak nyakát. A szörnyű eseményeket a nappaliban elhelyezett kamera rögzítette.

A támadás után a férfi elment aludni a hálószobába, míg az áldozat a helyszínen életét vesztette. Az ítélet még nem jogerős, az ügyész súlyosítást, a vádlott és védője pedig enyhítést kért fellebbezésben.