A zuglói villanyoszlop rejtélye és a dohányzás elleni harc

Zuglóban a Zászlós utcában felbukkanó, út közepén álló villanyoszlop sokakat meglepett, de az önkormányzat szerint van rá magyarázat, miközben a kerületben fokozott dohányzásellenes ellenőrzések is kezdődnek.

A zuglói Zászlós utca felújítása során egy villanyoszlop került az út közepére, ami szokatlan látványt nyújtott az arra járóknak. Azonban a zuglói önkormányzat tájékoztatása szerint ez a helyzet csak ideiglenes. Az ELMŰ Hálózati Kft. tervei alapján a villanyoszlopot 2024. május 16-ig áthelyezik egy közeli zöldterületre.

Az önkormányzat hozzáfűzte, hogy a jelenlegi földutat szilárd burkolattal látják el, vízelvezetést és új parkolóhelyeket is kiépítenek. A munkálatok befejezése és az új útszakasz átadása 2024. június első felére várható.

A lakosságot arra kérik, hogy ne lepődjenek meg a villanyoszlop látványán, és különösen ne okozzanak kárt benne. Emellett a Zuglói Önkormányzati Rendészet közterület-felügyelői fokozottan ellenőrzik a dohányzási szabályok betartását a közösségi közlekedési járművek megállóiban. A kerületben bárhol lehet találkozni közterület-felügyelőkkel, akik a közterületi rend és szabályszerűség érdekében fellépnek a jogsértőkkel szemben.

Tilos dohányozni megállóban, várakozóhelyen, illetőleg helyiségben, valamint nyílt légterű megálló, várakozóhely esetén annak külső határvonalától számított 5 méteres távolságon belül. A szabály megszegői akár 50 ezer forintig terjedő egészségvédelmi bírsággal sújthatók. A lakossági jelzések alapján indított razzia célja, hogy a közterületeken javuljon a levegő minősége és a közösségi terek használata kellemesebbé váljon mindenki számára.