Robert Fico állapotáról közleményt adott ki a Roosevelt Egyetemi Kórház

Robert Fico továbbra is a besztercebányai Roosevelt Egyetemi Kórházban van, és az utolsó ismert információk szerint nem tervezik más egészségügyi intézménybe szállítani. A miniszterelnök állapota stabil, klinikailag javul, és a gyulladásos paraméterek lassan csökkennek.

A Roosevelt Kórház hétfői közleménye szerint Fico miniszterelnök kommunikál és továbbra is a kórház gondozásában marad. A miniszterelnök szerda óta van a kórházban, miután egy 71 éves lévai férfi meglőtte, és a hétvégén őrizetbe vették az elkövetőt, akit védett személy elleni előre kitervelt gyilkossági kísérlettel vádolnak. A támadás következtében Fico több lőtt sebet szenvedett, és többször megműtötték. A miniszterelnök állapotát súlyosnak, de stabilnak minősítették.

Peter Kmec miniszterelnök-helyettes méltatta a besztercebányai orvosok munkáját, és kiemelte, hogy Fico miniszterelnöknek sikerült túljutnia a legrosszabbon. Zuzana Dolinková egészségügyi miniszter erőt és sok békét kívánt a miniszterelnöknek, és bízik a pénteki utolsó műtét utáni pozitív prognózis folytatódásában. Dolinková miniszter személyesen is meglátogatta Ficot a kórházban.