A sorrendet a Magyar Filmadatbázis állította össze, az alapján, hogy közel 100 ezer adatlapmegnyitás során a hazai nézők közül mely címekre kerestek rá a legtöbben. A mafab.hu nyilvánosságra hozott adatai alapján a top10-es filmek mindegyike franchise vagy folytatás, közülük három is képregény adaptáció, és két olyan kultfilm is szerepel a listán, melyek több évtized után kapnak most folytatást.

1. Dűne: Második rész

A február 29-én debütáló folytatást várják a legtöbben. Miután Paul Atreides herceg (Timothée Chalamet) megmenekült, a pusztaságban bujkál egy titokzatos nomád nép, a fremenek között. Az a sorsa, hogy bosszút álljon a családjáért, de döntenie kell, hogy élete nagy szerelmét választja-e, vagy beteljesíti a végzetét. 

2. Deadpool 3

A Marvel első 18 pluszos nagyjátékfilmjében visszatér Ryan Reynolds, és Hugh Jackman is ott lesz Rozsomák szerepében. A Shawn Levy rendezésében készülő film várhatóan 2024. július végén kerül a mozikba.

3. Sonic a sündisznó 3

A Sega videójátéka alapján készült film bemutatóját december 26-ára ígérik. Az előző rész végén a Shadow által megmentett Maria Robotnikot születése után elfogták. Vélhetően innen veszi fel a történet fonalat az új epizód.

4. Joker 2

A 2019-es Joker zenés folytatásában visszatér Joaquin Phoenix, és Harley Quinn karaktere is benne lesz az új részben, akit Lady Gaga alakít majd. Az októberre várható film rendezői székében ismét Todd Phillips ül.

5. Furiosa: Történet a Mad Maxből

A május végére várható bemutató a Mad Max: A harag útjánál 45 évvel korábban játszódik és akit az előző részben Charlize Theron játszott, azt most egy új sztár, Anya Taylor-Joy alakítja majd.

6. Gladiátor 2

Ridley Scott új filmjének főszereplője Paul Mescal. Ő játssza Luciust, Lucilla (Connie Nielsen) és Maximus (Russell Crowe) fiát. Ez a folytatás előreláthatólag november 22-én kerül a mozikba.

7. Venom 3

A hazai mozikba november 8-án kerül a harmadik rész. A főszereplő Tom Hardy és Kelly Marcel által írt forgatókönyvből készült film Kelly Marcel rendezői debütálása is egyben.

8. Beetlejuice 2

Tim Burton 1988-as horror vígjátékának folytatásában felbérelnek egy szellemet, aki segít kísérteni egy házat. A tervek szerint szeptemberben debütáló filmben olyan nagyszerű színészeket láthatunk majd, mint Willem Dafoe, Winona Ryder, Michael Keaton, Monica Bellucci és Jenna Ortega.

9. Bad Boys 4

A júniusra ígért folytatásban visszatér Will Smith és Martin Lawrence ikonikus párosa. A rendezői széket a Bad Boys 3 - Mindörökké rosszfiúkat is készítő Adil El Arbi és Bilall Fallah foglalja el.

10. Godzilla x Kong: Az Új Birodalom

Az áprilisban a mozikba kerülő filmben bujkál még valami a föld alatt, ami felébredt, és pusztítani akar. Az emberiség képtelen megállítani. Talán Kong és Godzilla sem képes. 

Fotó: Wolfy