Timothée Chalamet Bob Dylan bőrébe bújik az új előzetesben

Megérkezett az A Complete Unknown című Bob Dylan életrajzi film első előzetese, melyben Timothée Chalamet alakítja a legendás zenészt.

Az előzetesből kiderül, hogy a film az 1960-as évek New Yorkjában játszódik, ahol egy 19 éves fiú, Bob Dylan, éppen belecsöppen a zenei szcénába, és hamarosan a világ figyelmét is magára vonja. A rövid ízelítőben Chalamet nemcsak gitározni, hanem énekelni is hallható, amint az A Hard Rain’s A-Gonna Fall című dalt adja elő egy klubban.

A film egy korai szakaszt ölel fel Dylan életéből, amikor 17 évesen autóstoppal New Yorkba érkezik, hogy meglátogassa a haldokló Woody Guthrie-t a kórházban, majd találkozik Pete Seegerrel, aki bevezeti őt a zeneiparba. A történet a folkzene hatását és Dylan döntését, hogy elektromos gitárra váltson, is bemutatja, egészen addig a világrengető pillanatig, amikor 1965-ös Newport Folk Festivalos fellépéséig.

A Dűne sztárja mellett Edward Norton, Elle Fanning, Monica Barbaro, Boyd Holbrook, Dan Fogler is szerepel a filmben, melyet James Mangold rendezett, aki korábban többek között a A nyughatatlant és a Logan – Farkast is jegyezte. A film előzetese szerint Timothée Chalamet Manhatten azon részein sétál végig, amik köztudottan Bob Dylan kedvenc helyei voltak, így a Cafe Wha? és a Hotel Chelsea is megjelenik majd az alkotásban.

A premierdátumról már van információ: a film idén decemberben kerül a mozikba. Az előzetest alig egy nap alatt többmillió ember látta, ami jelzi, hogy nagy érdeklődés övezi a produkciót. James Mangold mellett Jay Cocks jegyez forgatókönyvíróként, és a valódi Dylan, aki 83 éves, jegyzeteket adott a forgatókönyvhöz, és többször találkozott Mangolddal a film autentikusságának érdekében.

Timothée Chalamet mellett pedig olyan neves színészeket is láthat majd a közönség a mozikban, mint Elle Fanning, Edward Norton és Benedict Cumberbatch. James Mangold úgy jellemezte a filmjében szereplő Dylant, mint „egy vándort, aki Minnesotából érkezik friss névvel és új életszemlélettel”. New Yorkba érkezése „felfordulást indít el a folkközösségben, és abban, hogy mit gondoltak a rendes folkról és az illegális folkról”.

James Mangold, aki a Logan – Farkas rendezőjeként ismert, nemrégiben kifejtette, hogy nem szereti a filmes univerzumépítést, és úgy véli, ez a történetmesélés halála. A Rolling Stone magazinnak adott interjúban elmondta, hogy a nézőket sokkal jobban érdekli, hogyan kapcsolódnak egymáshoz a legódarabok, mint a történet maga. Mangold szerint a multiverzumok a történetmesélés ellenségei.

A rendezőtől nem áll távol a szuperhősfilmek világa, hiszen ő rendezte a Farkast és a Logant, azonban a jövőben valószínűtlen, hogy a Marvel multiverzumának építésébe beszállna. A Logan esetében, ahol a Hugh Jackman által megformált Rozsomák karaktere meghal, Mangold célja az volt, hogy a film érzelmi szinten működjön, nem pedig intellektuális utalásokra épüljön.

Bár a közeljövőben nem fog multiverzumokkal foglalkozni, Mangold a franchise-okat nem veti meg. Ő írta és rendezte a tavaly mozikba kerülő Indiana Jones és a sors tárcsája című filmet, és ő készíti a Lucasfilm egyelőre még csak körvonalazódó következő filmjét, a Star Wars: Dawn of the Jedi-t is.