Örömkönnyek és féktelen bulizás a felvételi ponthatárok kihirdetése után

Szerda este nyolckor váltak ismertté az idei felsőoktatási felvételi ponthatárok, amelyeket közel 121 ezer jelentkező várta izgatottan országszerte. A Budapest Parkban hatalmas buli kerekedett, ahol a diákok a Pont Ott Partin ünnepelhették meg a felvételi eredményeket.

A felvételizők a ponthatárokat a Pont Ott Partin is izgulhatták végig, majd az eredmények kihirdetése után a Budapest Parkban folytathatták az ünneplést. A 24.hu fotóriportere is jelen volt, hogy megörökítse az öröm pillanatait. A központi rendezvényt Debrecenben tartották, de az ország több más nagyvárosában is hasonló pontváró bulikat szerveztek. Az idei évben az Eötvös Lóránd Tudományegyetemre adták be a legtöbben a jelentkezésüket, ami a legnépszerűbb intézménynek bizonyult. A Budapest Parkban szervezett bulira rengeteg izgatott fiatal érkezett, hogy együtt várják a sorsdöntő eredményeket. Azonban érdekes módon, az ELTE Matek-Történelem szakát csak egyetlen egy jelentkező jelölte meg első helyen, ami rávilágít arra, hogy egyes szakok már a teljes érdektelenség szélén állnak.

A felvételizők reakcióit és az ünneplés pillanatait videón is megtekinthetik, amely bemutatja, milyen hangulatban fogadták a diákok a felvételi üzeneteket. Közben azonban nem szabad megfeledkezni arról, hogy 2024-ben közel 5500 diákkal kevesebben jelentkeztek az egyetemekre, mint egy évvel korábban, és hogy egyre kevesebben választanak olyan hivatásokat, mint a tanári, egészségügyi dolgozói vagy rendőri pályát. A Budapest Parkban zajló ponthatárok kihirdetésén is felmerült a kérdés, hogy a felvételizők inkább hivatás tudatból vagy anyagi megfontolásból választanak-e egy-egy felsőoktatási szakot és pályamodellt maguknak.

A Budapest Park nem csak a felvételi eredmények ünneplésének helyszíne, hanem hamarosan egy új online rádió, a Park FM otthona is lesz. Augusztus 1-jén induló rádió a legnagyobb hazai és nemzetközi kedvencek mellett kevésbé ismert számokat is játszik majd kötöttségek nélkül. A nyitóbuli a Budapest Parkban lesz, ahol Desh ad majd koncertet. Az új rádióban szelektorként fog dolgozni Borcsik Attila, ismertebb nevén DJ Izil, aki korábban a Petőfi Rádiónál dolgozott és 2007-es megújulását is segítette, amikor az alternatív könnyűzene felé tolódott a rádió fókusza. Borcsikot tavaly szeptemberben rúgták ki a Petőfi Rádiónál több más ott dolgozóval együtt.