A Joker folytatása: zenés-táncos őrület várható

Október 3-án érkezik a mozikba a Joker: Kétszemélyes téboly, melyben Joaquin Phoenix tér vissza az Oscar-díjas főszerepbe, és Lady Gaga alakítja majd Harley Quinnt.

A Joker: Kétszemélyes téboly című film új előzetese alapján a történet két évvel az első rész eseményei után folytatódik, és nagyrészt az Arkham Elmegyógyintézet falai között játszódik. A folytatásban a Joker-karaktert ismét Joaquin Phoenix kelti életre, míg Harley Quinn szerepében Lady Gaga tűnik fel. A film nem kapcsolódik a készülő Superman-filmhez, sem Matt Reeves Batman-folytatásához, és Lady Gaga karaktere is különálló Margot Robbie által megformált Harley Quinn figurájától.

A Joker: Kétszemélyes téboly a velencei filmfesztiválon mutatkozik be, és versenyben áll az Arany Oroszlán díjért, amit az első rész 2019-ben már elnyert. A film rendezője Todd Phillips, aki a forgatókönyvet Scott Silverrel írta, és a produceri munkálatokban Bradley Cooper is részt vett.

A teljes értékű előzetesből kiderül, hogy a Joker, miután lelőtte az első film talk show házigazdáját, bíróság elé kerül, miközben egy valódi Joker-kultusz alakul ki Gothamben. A zavargások és a városban eluralkodó káosz mellett a musical hangulatot a When You're Smiling című dal is megalapozza. A Deadline információi szerint Zazie Beetz is visszatér a filmbe, Sophie szerepében. A legújabb előzetesben Phoenix és Gaga párosa énekhangjukat is megvillantva mutatja meg, hogy a téboly végleg elszabadul.

Az első Joker film hatalmas siker volt, minden idők legnagyobb bevételű R besorolású filmje lett, és 11 Oscar-jelölést kapott, amiből kettőt, köztük a legjobb férfi főszereplő díját Joaquin Phoenix nyerte el. Az előzetes a cikk alján tekinthető meg. A Joker 2 történetéről többet is megtudhattunk, hiszen világosan látszik, hogy az első rész eseményeinek fonalát veszik fel a készítők. Arthur Fleck továbbra is egy forradalmi ikon az utcai csőcselék szemében, habár tettei következményeként az Arkham Elmegyógyintézet falai közt tengeti napjait – legalábbis egyelőre. Itt ismerkedik meg Harley Quinn-nel (Gaga), aki zenés terápiával próbál segíteni a személyiségzavarral küzdő Arthuron, de a kezelés messze nem úgy sül el, ahogy azt gondolta volna. Joker bűvkörében a téboly őt is hatalmába keríti, amely újfent beláthatatlan események sorát indítja majd el.