Újév napján késő délutánra sikerült beemelni és elszállítani az utolsó, Nagymarosnál kisiklott tartálykocsit is – olvasható a Mávinform közleményében.

A daruzást és az utómunkálatokat követően a MÁV szakemberei az egyik sínpáron megkezdték a vágányszabályozást, és visszaépítik a kocsik emelése, elszállítása miatt elbontott, félrehúzott felsővezetékeket is. Ez azt jelenti, hogy január 2-án hajnali 4 órakor egy vágányon villamosvontatással megindulhat a közlekedés Nagymarosnál, így akkortól várhatóan újra járnak a szobi zónázóvonatok, valamint a nemzetközi vonatok is, ezért nem kell majd átszállni pótlóbuszra Vác és Szob között. Előreláthatólag kedd reggel egy másik vágányt is vissza lehet adni a vonatoknak.

További három, jelentősen megrongálódott vágány helyreállítása várhatóan két hétig tart. Addig a Budapest–Vác–Szob vonal északi, Vác és Szob közötti szakaszán közlekedő vonatok esetében 5-15 perces késések előfordulhatnak.

Kedden hajnaltól várhatóan a következők szerint közlekednek a vonatok:

• Az S70-es vonatok továbbra is menetrend szerint közlekednek a Nyugati pályaudvar és Vác között.
• A szobi Z70-es, G70-es vonatok ismét a megszokott teljes útvonalukon közlekednek.
• A nemzetközi vonatok, azaz a Metropolitan EuroCityk, a Báthory (EC 130, EC 131) és a Hungária EuroCityk (EC 172, EC 173), valamint a Metropol EuroNight vonatok (EN 476, EN 477) a Nyugati pályaudvar és Szob között a menetrend szerinti teljes útvonalukon közlekednek.
• Vác és Szob között már nem kell átszállni pótlóbuszokra sem a szobi járatok, sem a nemzetközi vonatok esetében.

Utazás előtt érdemes tájékozódni a MÁV app, az Elvira menetrendi tervező (Jegy.máv.hu), a Mikorindul.hu weboldalak segítségével, illetve a Mávinform felületein (MÁV honlap, MÁV app, Facebook). Kérjük utasainkat, hogy figyeljék az állomási és fedélzeti utastájékoztatást is. A teljes helyreállítás várhatóan két hétig tart.

- adta hírül a Mávinform, a magyarnemzet.hu nyomán.