Letenye felé lezárták az M7-es autópályát Balatonvilágos térségében

Baleset miatt lezárták az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalát Balatonvilágosnál, a forgalmat pedig a 71-es főútra terelik a 88-as kilométernél. Az ország több pontján is forgalomkorlátozások vannak érvényben, többnyire építési és felújítási munkálatok miatt.

Egy teherautó és egy személyautó összeütközése okozta a fennakadást Balatonvilágos térségében, emiatt a forgalmat a 71-es főútra irányítják át. Az M0-ás autóúton, az M1-es felé vezető oldalon, a 9-es kilométernél történt baleset miatt a külső sávot lezárták. A déli szektorban, az M5-ös autópálya felé vezető oldalon, a 6-os főúti csomópontnál rézsűjavítás miatt csak két sáv járható, és a 12-es kilométernél torlódásra kell számítani.

Az M3-as autópályán, Vásárosnamény felé, a 155-ös és a 157-es kilométer között új terelést alakítottak ki, a külső és a leálló sávot lezárták, valamint a 156-os kilométernél lévő Hejőpapi/Mezőcsát csomópontot is. A kerülőút a 164-es kilométernél lévő Hejőkürt/Tiszaújváros csomóponton keresztül vezet. A Budapest felé vezető oldalon, a 124-es és a 120-as kilométer között lerövidült a terelés, a 128-as kilométernél lévő Mezőkövesd/Borsodivánka csomópontot megnyitották, de a 122-es kilométernél lévő Mezőszemere pihenő még zárva van.

Az M6-os autópályán, Pécs felé, a 165-ös és a 172-es kilométer közötti alagútláncban karbantartási munkálatokat végeznek, ezért lezárták ezt a szakaszt. A forgalmat a Budapest felé vezető oldalra terelték át, ahol irányonként egy-egy sáv használható. A főváros felé vezető oldalon, a 28-as kilométernél lévő Százhalombatta-dél csomópontot felújítási munka miatt lezárták. A kerülőút a Ráckeresztúr/Ercsi/Martonvásár csomópont és a Százhalombatta-észak csomópont között a 6-os főút felé vezet, és a felújítás ideje alatt a 6-os főútról nem lehet Pécs felé felhajtani az autópályára.