Mentővel ütközött egy autó Budapesten

Baleset történt péntek délután a főváros szívében, ahol egy személyautó és egy szirénázó mentőautó karambolozott.

Budapesten, a Király utca és a Nagykörút sarkán egy személyautó ütközött egy szirénázva érkező mentővel, majd az ütközés következtében egy közeli póznának csapódott. A baleset a Nyugati pályaudvar felé vezető Nagykörúton történt, ahol a mentőautó a Király utcából érkezett megkülönböztető jelzést használva.

A helyszínre érkező több mentőegység azonnal körbevette a balesetet szenvedett személyautót, amelyből jelentős mennyiségű üzemanyag szivárgott az úttestre, és a légzsákok is aktiválódtak.

A járműben két személy tartózkodott, egy férfi és egy nő. A nőt vérző fejjel emelték ki a roncsból, míg a férfit a mentőautóban látták el. Az Országos Mentőszolgálat sajtóügyelete szerint egy embert súlyos sérülésekkel vittek kórházba, további hármat – köztük egy gyermeket – és a balesetet szenvedett mentőegység három tagját pedig könnyebb sérülésekkel látták el.

A mentőautóban utazó személyzet, információink szerint, sértetlenül hagyta el a járművet, de későbbi jelentések szerint ők is könnyebb sérüléseket szenvedtek. A rendőrség és a katasztrófavédelem is kiérkezett a helyszínre, ahol a járókelőket felszólították, hogy hagyják el az utcasarkot 15 méteres körzetben. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása alapján az ütközés miatt lezárták a Margit híd felé az útszakaszt, a tömegközlekedési eszközök sem járnak. Az úttesten sok a törmelék, megtisztításához a Fővárosi Közterület-fenntartó szakembereit várták.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Kisdi Márk Máté elmondta, hogy a kiérkező tűzoltók áramtalanították a járműveket, és folyamatosan dolgoznak azon, hogy a forgalmi akadályt elhárítsák.