Megvan a fővárosi Tisza-lista

Délután négykor lejárt a határidő a fővárosi listaállításra, és a Tisza párt, Magyar Péter vezetésével, a határidő előtti órákban adta le a jelöltlistáját, amely fél 4 előtt kicsivel vált elérhetővé a választás.hu oldalon.

A Tisza párt által benyújtott lista a következő tizenkét személy nevét tartalmazza:

  1. Magyar Péter
  2. Dr. Ordas Eszter
  3. Porcher Áron Somerville
  4. Böröck-gémes Szilvia
  5. Barna Judit Annamária
  6. Bovier György
  7. Dr. Kulja András
  8. Dr. Gerzsenyi Gabriella
  9. Dr. Kollár Kinga
  10. Bujdosó Andrea Anna
  11. Molnár Dániel
  12. Orbán Árpád István

A lista a választás.hu weboldalon tekinthető meg. A Tisza párt egy órával a lista benyújtása előtt bejelentette, hogy mégsem állítanak megyei közgyűlési listákat. Magyar Péter ezt azzal indokolta, hogy „a rendelkezésünkre álló rendkívül rövid idő nem volt elegendő ahhoz, hogy minden jelölt múltját és motivációját tökéletesen fel tudjuk deríteni”.

A Nemzeti Választási Bizottság április 14-én vette nyilvántartásba jelölőszervezetként a Tisza Pártot, amely már korábban létezett, nem Magyar Péter alapította, csak átvette. A pártot mostanra már a kormányközeli Nézőpont Intézet is a legerősebb ellenzéki platformnak mérte, korábban pedig a Medián is ezt az eredményt hozta ki. A Medián egy EP-választáson a Fidesz–KDNP-nek 46, a Tisza Pártnak 24, a DK–MSZP–Párbeszéd listájának 9 százalékot mért.