Súlyos áramütés érte a vonat tetejére mászó fiút Egerben

Egy 19 éves fiatalember súlyos áramütést szenvedett, miután felmászott egy vagon tetejére Egerben, a rendező pályaudvaron.

A baleset csütörtök délután történt, amikor a fiú és két társa középiskolai végzősöként fotókat akart készíteni a vagonokkal a háttérben. Az egyik fiú hirtelen elhatározásból felmászott az álló vagonra, ahol nagyfeszültség érte, és a szerelvényről leesett.

A fiú társai azonnal cselekedtek, segítséget hívtak és a diszpécserrel egyeztettek a teendőkről. A balesetet látva mélyen megrendültek, de elmondták, hogy a sérült fiú eszméleténél volt és beszéltek is vele.

A helyszínre érkező tűzoltók mentették ki a sérültet, aki életveszélyes állapotban került a mentők kezére. Őt végül helikopterrel szállították a Honvéd kórházba. Az Agria TV beszámolója szerint a fiú állapota rendkívül súlyos, és a legfrissebb információk szerint jelenleg is élet-halál között lebeg, orvosai mesterséges kómában tartják.

Az esettel a TV2 Tények című műsora is foglalkozott, ahol Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője nyilatkozott, miszerint a fiatal férfi életveszélyes sérüléseket, nagy kiterjedésű égési sérülést szenvedett, és a helyszíni állapotstabilizálás után mentővel vitték kórházba.

A MÁV április 13-án adott ki közleményt arról, hogy idén a vonalain több baleset történt, mint a tavalyi év hasonló időszakában. A közleményben azt is megemlítik, hogy idén már életét vesztette egy fiatalember amiatt, hogy felmászott egy álló mozdony tetejére szelfit készíteni, ami arra figyelmeztet, hogy az ilyen típusú incidensek sajnos nem egyedülállóak.