A Ferihegyi úti tragédia részletei

Egy 21 éves moldáv embercsempész hozhatta vissza Magyarországra a múlt héten csütörtök éjszaka halálos balesetet okozó hétfős nepáli csoportot, akiket már napokkal korábban kitoloncoltak az országból.

Három nappal a tragikus baleset előtt toloncolták ki a körözött nepáli csoportot Magyarországról, amelyet egy 21 éves moldáv embercsempész hozhatott vissza az országba. A baleset a Ferihegyi úton történt, ahol a nepáliak egy bolgár rendszámú Volkswagen Touaregben ültek, és frontálisan ütköztek egy szabályosan közlekedő autóval. A baleset következtében a magyar rendszámú gépkocsit vezető férfi és utasa is életüket vesztették.

A helyszínről a nepáli csoport segítségnyújtás nélkül távozott, de ketten a papírjaikat a kocsiban hagyták, ami segített a rendőrségnek gyorsan azonosítani őket. A rendőrség jelenleg is keresi a hét nepáli állampolgárt, és fotókat is közzétett a keresett hat férfiról és egy nőről a honlapján.

Az RTL-nek nyilatkozó Márton René ügyvéd szerint az embercsempészek gyakran próbálkoznak újra a kitoloncolás után, mert a pénzüket csak siker esetén kapják meg. A csoport négy nappal a baleset előtt Bács-Kiskun megyében bukott le, majd másnap kiutasították őket az országból. Az ügyvéd hozzátette, valószínű, hogy a körözött nepáliak folytatni próbálják az útjukat.