Nottingham Forest fellebbezése elutasítva

Az angol labdarúgó-élvonalban szereplő Nottingham Forest nem járt sikerrel fellebbezésével, így a Premier League négypontos büntetését fenntartja, amit a pénzügyi szabályok megsértése miatt róttak ki a klubra.

A Nottingham Forest csapatát, amely jelenleg a bajnokság 17. helyén áll, márciusban sújtották négypontos levonással a pénzügyi fenntarthatóságra vonatkozó szabályok megsértése miatt. A klub veszteségei a 2022–2023-as idényben 34,5 millió fonttal haladták meg a megengedett határt, amiért a büntetést kapták.

A Forest a büntetés csökkentését kérte, mivel Brennan Johnsont, a csapat játékosát, a 2023-as pénzügyi év lejárta után két hónappal adták el a Tottenhamnek. Azonban ez az érv nem volt meggyőző a liga számára, így a fellebbezést elutasították.

A Premier League döntése értelmében a négypontos büntetés érvényben marad, ami azt jelenti, hogy a Nottingham Forest továbbra is a 17. helyen áll a tabellán, csupán három ponttal a kiesőzóna felett, két fordulóval a bajnokság vége előtt. A csapat a következő mérkőzéseken először a Chelsea-t látja vendégül, majd a Burnley otthonába látogat.