Gazdag Dániel új rekordot állított fel az MLS-ben

Gazdag Dániel, a Philadelphia Union magyar középpályása, két gólt szerezve tovább javította a klubrekordot, és ezzel megelőzte Nikolics Nemanját és Sallói Dánielt, így ő lett az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) történetének legeredményesebb magyar légiósa.

A New England Revolution elleni szombati mérkőzésen a Philadelphia Union 3–0-ra diadalmaskodott, Gazdag pedig a 47. és a 80. percben talált a kapuba, amivel a csapat győzelmét is megalapozta. A hazai csapat már a 14. perctől kezdve emberhátrányban játszott, ami tovább növelte a Philadelphia esélyeit a győzelemre.

Gazdag Dániel ezzel az 59. és 60. gólját szerezte meg a klub színeiben, és a bajnokságban elért 53. találattal immár ő vezeti a magyar légiósok góllistáját. A Philadelphia Union első gólját az argentin Julian Carranza szerezte, amivel ők ketten egy újabb MLS-rekordot állítottak fel: ez volt a 16. alkalom, hogy egy alapszakasz mérkőzésen mindketten betaláltak, így a liga történetének leggólerősebb kettősévé váltak.

A Philadelphia jelenleg a Keleti Konferencia nyolcadik helyén áll, míg Sallói Dániel csapata, a Sporting Kansas City, a Nyugati Konferenciában a 13. helyet foglalja el, miután 3–2-re kikapott az Austin FC otthonában, ahol Sallói 63 percet töltött a pályán.