Holtan találtak egy férfit Vérteskozma mellett, erősítette meg a Telexnek a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság, azt írták:

2023. december 4-én 13.30 perc körül érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy Vérteskozma külterületén egy 50 éves férfit holtan találtak. Az esettel kapcsolatban idegenkezűségre utaló adat nem merült fel, így a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a halál okát. A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányságra nem érkezett feljelentés az esettel kapcsolatban.

A Metropol szerint a valószínűleg megfagyott férfi azonos azzal, aki még november közepén tűnt el, miután kórházi kezelése után a mentőből nem otthon, hanem 30 kilométerrel arrébb tették ki.

A kisbéri Sz. Ferencet epilepsziás rohammal szállították kórházba, majd november 18-án szállították volna haza. A lap szerint azonban a férfi a mentőben egy másik beteggel összeverekedett, emiatt Oroszlányban hagyták. Az Országos Mentőszolgálat a Blikknek akkor azt írta:

Az őrzés nélküli betegszállítások végrehajtása nem az Országos Mentőszolgálat feladata. A betegszállító szolgáltató a feladat végrehajtásáról, az ahhoz kapcsolódó rendkívüli eseményről jelentést tesz az OMSZ-nek. Jelen esetben a betegszállító jelentette, hogy a férfi, akinek gyógyintézetből történő hazaszállítását kérték, útközben a kocsiban akart rágyújtani. A betegszállító személyzet ezt nem engedélyezte, felajánlotta, hogy ha a férfi kiszáll a kocsiból, hogy cigarettára gyújtson, megvárják és visszaszállhat. A férfi a jelentés szerint azonban kiszállt, majd önkényesen távozott.

A betegszállítást végző Keleti Sanitas Kft. ügyvezetője szerint szabályszerűen jártak el, amikor Kisbér helyett körülbelül harminc kilométerrel előbb, Oroszlány belterületén tették ki az autójukból a beteget, aki állításuk szerint térben és időben tájékozott volt, tudta, hogy nem az otthonánál hagyta el a kocsit.