2024.02.28., szerda - Elemér
Budapest: 9o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Az IDF Hamász-terroristacélpontot támadott a Gázai övezetben

frisshirek.hu | 2023. október 21. - 11:30
Az IDF Hamász-terroristacélpontot támadott a Gázai övezetben

Az Izraeli Védelmi Erők szombaton közölte, hogy milyen támadások érték és milyen támadásokat indított. Leírták, hogy csapást mértek a Hezbollah és a Hamász épületeire, valamint hogy tucatnyi magas rangú Hamász-terrorista vezetőt likvidáltak.

Az Izraeli Védelmi Erők szombaton közölte a Telegramon, hogy az elmúlt néhány órában a repülőgépeik, válaszul az Izrael felé kilőtt rakétákra, csapást mértek a Hezbollah terroristacélpontjaira.

Ezek között a célpontok között voltak a hadműveleti és terrorcélokra használt katonai telepek, valamint a Hezbollah infrastruktúrája - olvasható az Index oldalán. Ezenkívül az izraeli hadsereg csapást mért a határ mentén található, Izrael felé irányított páncéltörő rakétakilövő állásokra is. Leírták, hogy

MINDEN FRONTON TEVÉKENYKEDNEK AZ IZRAELI CIVILEK BIZTONSÁGA ÉRDEKÉBEN.

Pár órával később megírták szintén a Telegramon, hogy az éjszaka alatt a vadászrepülőgépeik továbbra is számos Hamász-terroristacélpontot támadtak a Gázai övezetben.

A célpontok között voltak operatív parancsnoki központok, páncéltörő rakétakilövő állomások és a Hamász terrorcélokra használt stratégiai infrastruktúrája is. Az izraeli hadsereg továbbá csapást mért a Hamász többszintes épületekben található páncéltörő rakétákra, mesterlövészekre és megfigyelőállásokra.

A támadásról felvétel is készült:

Nem sokkal később az is kiderült, hogy az izraeli kormány felszólította állampolgárait, hogy 

BIZTONSÁGI FENYEGETÉSEK MIATT HAGYJÁK EL AZ EGYIPTOMI ÉS JORDÁNIAI TERÜLETEKET.

Az Izraeli Védelmi Erők az X-en közölte, hogy az elmúlt két hétben az Izrael és a Hamász közötti háború eddig mekkora veszteségekkel járt.

Leírták, hogy eddig

  • 6900 rakétát lőttek ki Gázából Izraelre. Továbbá
  • 1400 halottja és
  • 4600 sebesültje van eddig a harcoknak, valamint
  • 200 túszt ejtettek,
  • 1000 Hamász-terroristát semlegesítettek és
  • tucatnyi magas rangú Hamász-terroristavezetőt likvidáltak.

Fotó: Israeli Air Force X