Az Izraeli Védelmi Erők szombaton közölte a Telegramon, hogy az elmúlt néhány órában a repülőgépeik, válaszul az Izrael felé kilőtt rakétákra, csapást mértek a Hezbollah terroristacélpontjaira.

Ezek között a célpontok között voltak a hadműveleti és terrorcélokra használt katonai telepek, valamint a Hezbollah infrastruktúrája - olvasható az Index oldalán. Ezenkívül az izraeli hadsereg csapást mért a határ mentén található, Izrael felé irányított páncéltörő rakétakilövő állásokra is. Leírták, hogy

MINDEN FRONTON TEVÉKENYKEDNEK AZ IZRAELI CIVILEK BIZTONSÁGA ÉRDEKÉBEN.

Pár órával később megírták szintén a Telegramon, hogy az éjszaka alatt a vadászrepülőgépeik továbbra is számos Hamász-terroristacélpontot támadtak a Gázai övezetben.

A célpontok között voltak operatív parancsnoki központok, páncéltörő rakétakilövő állomások és a Hamász terrorcélokra használt stratégiai infrastruktúrája is. Az izraeli hadsereg továbbá csapást mért a Hamász többszintes épületekben található páncéltörő rakétákra, mesterlövészekre és megfigyelőállásokra.

A támadásról felvétel is készült:

משעות הבוקר חיל-האוויר תוקף מטרות טרור ברצועת עזה, בין המטרות שנתקפו היו מספר מפקדות מבצעיות, משגרי נ"ט ותשתיות תת-קרקע של ארגון הטרור חמאס pic.twitter.com/wo2zGrFYD5

— Israeli Air Force (@IAFsite) October 20, 2023

Nem sokkal később az is kiderült, hogy az izraeli kormány felszólította állampolgárait, hogy 

BIZTONSÁGI FENYEGETÉSEK MIATT HAGYJÁK EL AZ EGYIPTOMI ÉS JORDÁNIAI TERÜLETEKET.

Az Izraeli Védelmi Erők az X-en közölte, hogy az elmúlt két hétben az Izrael és a Hamász közötti háború eddig mekkora veszteségekkel járt.

Leírták, hogy eddig

  • 6900 rakétát lőttek ki Gázából Izraelre. Továbbá
  • 1400 halottja és
  • 4600 sebesültje van eddig a harcoknak, valamint
  • 200 túszt ejtettek,
  • 1000 Hamász-terroristát semlegesítettek és
  • tucatnyi magas rangú Hamász-terroristavezetőt likvidáltak.

Fotó: Israeli Air Force X