A brüsszeli rendőrség lelőtte azt a férfit, aki hétfő este megölt két svéd állampolgárt – írja a BBC nyomán a 24.hu.

A korábbi cikkek még csak arról szóltak, hogy egy férfit meglőttek a hajtóvadászat során. A 45 éves Abdesalem Lassouedet a Schaerbeek negyed egyik kávézójában lőtték le. Annelies Verlinden belga belügyminiszter elmondta, hogy a lelőtt férfinál talált automata fegyver megegyezik azzal, amelyet a hétfői támadásnál használtak. Alexander De Croo miniszterelnök keddi sajtótájékoztatóján a hétfői lövöldözést megrázó terrorcselekménynek nevezte.

A brüsszeli rendőrség rálőtt egy férfira a hétfő este két svéd állampolgárt megölő fegyveres után indított nagyszabású hajtóvadászat közben – írja a BBC. A férfit egy Schaerbeek negyedben lévő kávézóban érte a találat, azt egyelőre nem tudni, hogy a férfi meghalt-e.

A belga ügyészek megerősítették a hírt, de azt nem erősítették meg, hogy a támadót lőtték meg. Brüsszelben a hétfői támadás után a legmagasabb szintű terrorkészültséget rendelték el.

A 45 éves Abdesalam Lassouedként azonosították a terroristát, aki hétfőn este Brüsszelben megölt két svéd futballszurkolót, illetve egy harmadik embert megsebesített, melyről alpunk, a frisshirek.hu is beszámolt. Az Albániában tartózkodó Emmanuel Macron francia elnök szerint Brüsszelt iszlamista terrortámadás érte. Egy belga lap szemtanúkra hivatkozva arról számolt be, hogy az elkövető a lövések leadása előtt azt kiállította, hogy Allahu Akbar. Az interneten megjelent egy videófelvétel is az állítólagos elkövetőtől.

DIRECT : A man suspected of being the shooter was arrested. The man was hit in the chest during his arrest (RTBF) #Brussel #Brussels #attentat #Suède #Bruxelles #ZionistTerror #Gazagenocide #Gaza #IsraelGazaWar #PalestineGenocide #غزة_الآن pic.twitter.com/G8sKBhp8T3

— MN TIMES (@mntimes_in) October 17, 2023
Kiemelt fotó: MTI