Orbán Viktor bosszúja Brüsszel ellen a szlovákok Eb-győzelmével, Dopeman szerint

Dopeman, azaz Pityinger László a legújabb TikTok-videójában kijelentette, hogy a Belgium–Szlovákia Európa-bajnoki mérkőzés eredménye Orbán Viktor bosszúja volt Brüsszel ellen.

A művész szerint a miniszterelnök a Kossuth rádióban tett ígéretet arra, hogy bosszút áll az Európai Bíróság döntése miatt, amely súlyos bírsággal sújtotta Magyarországot. Dopeman úgy véli, hogy a "Brüsszel–Pozsony" harcot a "második magyar válogatott" nyerte meg, Orbán Viktor közbenjárásának köszönhetően. A zenész, aki korábban baloldali nézeteket vallott, de mára a Fidesz felé fordult, azt állítja, hogy ez csak az első csapás volt, és további háromra lehet számítani, mivel "három a magyar igazság és egy a ráadás".

Dopeman említést tesz arról is, hogy a győzelem Robert Fico, a szlovák politikus gyógyulását is segítheti, és hogy Brüsszelnek meg kell fizetnie, mert "megérdemlik", és hozzáteszi, hogy "az anyjukat büntetgessék".

Azonban nem minden területen áll bosszút Orbán Viktor. A Corriere della Sera értesülései szerint Giorgia Meloni, az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) populista frakció vezetője és olasz miniszterelnök nemet mondott Orbán Viktor miniszterelnöknek, amikor az a Fidesz ECR képviselőcsoportjához való csatlakozását kérte Brüsszelben. Az olasz lap szerint Meloni úgy véli, a Fidesz csatlakozásából több hátránya származna, mint előnye, és az ECR több tagpártja is jelezte, hogy számukra elfogadhatatlan lenne a Fidesz belépése. A Fidesz képviselői 2021 óta független képviselőként ülnek az EP-ben, miután kiléptek az Európai Néppárt frakciójából, ahol a tagságuk már fel volt függesztve. Az ECR több tagpártja, mint például a Finn Párt, a belgiumi Új Flamand Szövetség, illetve a cseh Polgári Demokrata Párt (ODS) is elfogadhatatlannak tartja a Fidesz belépését, így a képviselőcsoport ajtaja zárva marad a magyar kormánypárt előtt. A Svéd Demokraták korábban szintén jelezték, hogy ellenzik a Fidesz csatlakozását.

Orbán Viktor az Európai Unió állam- és kormányfőinek hétfői brüsszeli munkavacsorája után posztolt róla Facebookon, hogy „egyesíteni fogjuk az európai jobboldal erőit, és küzdeni fogunk a migráció- és háborúpárti bürokratákkal”. Ha Meloniék valóban így döntenek, akkor nagy kérdés, hogy kivel képzeli el a fúziót a magyar miniszterelnök. A Fidesz a KDNP-vel a szavazatok 44,82 százalékát szerezte meg, amely 11 képviselő delegálásához elegendő az Európai Parlamentben. A megszerzett székek mennyisége miatt több frakció is felmerült, amelyhez a magyar kormánypárt csatlakozni tudna, köztük a francia Marine Le Pen irányítása alatt álló Identitás és Demokrácia (ID) frakció is. A visszautasítás hatására még nem tudni, hogy a magyar kormányfő most inkább az ID felé fog-e fordulni.

Szintén mai hír, hogy az eddig az EPP-ben helyet foglaló KDNP elhagyja a frakciót, mivel a magyar választáson a második legjobb eredményt elérő, ezzel pedig 7 képviselői helyet megszerző Tisza Pártot felveszik a legnagyobb európai pártcsaládba. Hölvényi György, a KDNP-s képviselő is távozik az EPP-ből, miután a Tisza Pártot bevették az EPP-be.