Lövöldözés történt Brüsszelben, többen életüket vesztették

Brüsszel Saint-Gilles negyedében lövöldözés során két ember vesztette életét, és további két személy súlyos sérüléseket szenvedett. Az elkövetők jelenleg is szökésben vannak.

A tragikus esemény csütörtökre virradó éjszaka történt, amikor ismeretlen támadók tüzet nyitottak egy kávézó közelében, éjjel egy és két óra között. A lövöldözés következtében két ember életét vesztette, és három személy megsebesült, közülük kettő súlyosan.

A helyi hatóságok azonnal vizsgálatot indítottak az ügyben, amelyet a brüsszeli ügyészség vezet. A támadás indítéka egyelőre ismeretlen, de a helyi közszolgálati média, az RTBF információi szerint a támadók robogón érkeztek a helyszínre, és onnan nyitottak tüzet a kávézóra.

Saint-Gilles kerületet a hatóságok korábban a kábítószer-kereskedelem egyik központjaként azonosították, de a rendőrség jelenleg nem erősítette meg, hogy a lövöldözésnek köze lenne a drogkereskedelemhez. Belgiumban az utóbbi években növekvő tendenciát mutat a fegyveres erőszak, amelyet a hatóságok a kábítószer-kereskedők közötti rivalizálásnak tulajdonítanak. Antwerpenben is történtek már hasonló lövöldözések, a város kikötője pedig a Dél-Amerikából Európába irányuló kokaincsempészés egyik fő csomópontja lett.