Deutsch Tamás szerint Magyar Péter azért haragszik rá, mert nem lehetett az asszisztense Brüsszelben

Deutsch Tamás, a Fidesz Európai Parlamenti (EP) listavezetője Bayer Zsolt műsorában beszélt arról, hogy Magyar Péter többször is durván és méltatlan módon támadta őt, ami mögött személyes sértettség állhat. Deutsch szerint Magyar Péter haragjának oka az lehet, hogy 2010-ben nem őt választotta ki asszisztensnek az Európai Parlamentben, mivel más jelentkezők alkalmasabbaknak, hozzáértőbbeknek és felkészültebbeknek bizonyultak az állásra.

Deutsch Tamás elmondása szerint Magyar Péter nem tudja megbocsátani, hogy nem őt választották, és ezért "egy ilyen önimádó alak" számára ez különösen nehezen emészthető. A Fidesz politikusa szerint eljött a pillanat, hogy elmondja „ennek az okát”. Deutsch felidézte, hogy 2009-ben kezdett Brüsszelben mint EP-képviselő, és ekkor kezdett Magyar Péter volt felesége, Varga Judit is a szintén EP-képviselő Áder János, későbbi államfő irodájában asszisztensként dolgozni.

Deutsch egy évvel később új asszisztenst keresett maga mellé, és Magyar Péter volt az egyik jelentkező az állásra. Csakhogy nem vette őt fel, mert szerinte „mások jóval alkalmasabbak, jóval hozzáértőbbek, jóval felkészültebbek voltak”. Magyar Péter egyelőre nem reagált Deutsch Tamás szavaira.