A belga sajtó szerint

a terrorista videóüzenetben közölte, hitetleneket öl meg.

This is the Islamist terrorist who just killed at least three people in #Brussels.
‘I am a fighter for Allah. We live for our religion and we die for our religion. Your brother took revenge in the name of Muslims. I have killed 3 Swedes so far’. pic.twitter.com/3xaXPZ4Nip

— Paul Golding (@GoldingBF) October 16, 2023

A Le Soir azt írja, a terrorista a támadás előtt közzétett egy videót, amelyben arról beszélt, hogy az Iszlám Állam tagja. A halálos áldozatok a Het Laatste Nieuws szerint svédek, akik a Belgium-Svédország futballmeccsre érkeztek.

Az RTBF televízió szerint három áldozat lehet, előbb egy épületben (egy előcsarnokban) lőtt le a terrorista egy embert, aztán egy taxiban utazó két férfire lőtt.

A Sudinfo szerint a terrorista egy videóban azzal dicsekszik, hogy az Iszlám Állam tagja, és hitetleneket ölt meg. 

Az ATV információi szerint a helyi sajtóban amatőr felvételek jelentek meg, amelyeken egy férfit lehet látni, ahogy több lövést is lead egy állomás közelében fegyveréből. Az ámokfutás körülbelül 5 kilométerre történt a King Baudouin Stadiontól, ahol a Belgium–Svédország Eb-selejtezőt rendezték hétfő este. Biztonsági okokból az első félidő után nem folytatódott a meccs. Szemtanúk szerint a szurkolókat kérték, hogy maradjanak a stadionban.

Ilse Vande Keere rendőrségi szóvivő szerint a hatóságok gyorsan kiérkeztek a helyszínre és haladéktalanul lezárták a környéket. A lövöldözés körülményeiről nem mondott részleteket. A belga hírügynökség szerint egyelőre nem volt őrizetbe vétel az ügyben.

Mindemellett több európai országban is fokozott készenlétben vannak a hatóságok az izraeli események miatt.

Fabrizio Romano transzferguru X-oldalán a következőt írja:

A Belgium-Svédország mérkőzést felfüggesztették, mivel a játékosok nem hajlandók pályára lépni a második félidőben, miután két svéd futballszurkolót agyonlőttek Brüsszelben a ma esti meccs előtt. Az elkövető szabadlábon van. Az első félidő után a hatóságok nem függesztették fel a meccset, de a második játékrész előtt a játékosok megtagadták a visszatérést a pályára.

???? Belgium-Sweden game has been suspended as players are now refusing to emerge for the second half.

This happens after two Swedish football fans were shot dead in Brussels ahead of tonight’s game.

The perpetrator remains on the loose.

After first half the game was not called… pic.twitter.com/SiSukUWCPW

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) October 16, 2023

Megerősítették a határellenőrzést – közölte a francia belügyminisztérium a Le Figaróval, miután Brüsszelben egy muszlim migráns lelőtt három embert, majd egy motorral elmenekült, - adta hírül az Origo.

There was a shooting in Brussels, two Swedes were killed, HLN reports, citing police sources.

The incident took place near the King Baudouin Stadium, where the Swedish national football team plays against the Belgians.#Brussels #Belgium #BreakingNews #Breaking pic.twitter.com/BZG1CeKxva

— WBC Defenders (@WBCdefenders) October 16, 2023

Kiemelt fotó: ATV