1200 fős különítmény keresi az eltűnt autizmussal élő kisfiút

Egy hete eltűnt egy 6 éves, autizmussal élő kisfiú Észak-Németországban, Hamburgtól nem messze, Bremervörde mellett. Az Arian névre hallgató gyermeket hétfő este látták utoljára, amint egyedül elhagyja az Elm településen lévő családi házat, és az erdő felé veszi az irányt.

Az eltűnése óta egy 1200 fős különítmény, amely rendőrökből, katonákból, tűzoltókból, polgárőrökből és önkéntesekből áll, kutatja a kisfiút. A keresést nehezíti, hogy Arian nehezen kommunikál és szinte nem is reagál, ha megszólítják. A hatóságok a keresés során drónokat, keresőkutyákat, valamint a közeli Oste folyón kishajókat és búvárokat is bevetnek, és már átkutatták a környék árkokat és csatornáit is.

A nyomozók szerint nincs semmi jel, ami idegenkezűségre utalna. A keresési területet az Elm település határain túlra is kiterjesztették. Észak felől egy másfél kilométer széles emberi lánc is elindult a település felé, remélve, hogy megtalálják a kisfiút.

A rendőrség információi szerint találtak olyan ujjlenyomatokat, amelyek feltételezhetően Arianéi lehetnek. A múlt héten tűzijátékot is bevetettek abban bízva, hogy ez felkelti az autista kisgyerek érdeklődését, és a tűzoltóság édességeket és színes lufikat is kihelyezett a fiú elmi otthonának közelében.

Magyarországon 2023 márciusában tűnt el otthonából egy ötéves autista kisfiú Tolna város Mözs nevű városrészéből. A gyereket a TEK is kereste, végül másnap délután, egy nappal később rátaláltak egy búzatáblában.