Azért jók a kerek évfordulók, mert ilyenkor már bőven van mire visszatekinteni: a jubileumi fesztiválon az elmúlt évek 30 kedvenc kürtőskalácsát és kürtőskalács desszertjét keltik ismét életre, olyanokat is, amik már-már feledésbe merültek, de anno nagyon kedvelte őket a közönség. Hogy hogyan? Egyszerűen beleásták magunkat az elmúlt időszak statisztikáiba és megnézték, melyek voltak a slágertermékek a korábbi években.

Ennek alapján visszahozzák most a Kürtős Csapágyat, a Kürtős Zserbót és a meggyes-mákos kürtőskalácsot, és mindemellett az idei sztár, a pisztáciás ízesítés sem maradhat ki. Aki pedig még bírja, megkóstolhatja az Ízbombákat, az Édes Mackó kürtőskalács-desszertkülönlegességeit és a Kürtősbon variációkat is.

Meghívott vendégként Székelyudvarhelyről érkezik a Lehel Kürtősház, ahol a hagyományos, nagy méretű kürtőskalácsok is megkóstolhatók igazi, autentikus kivitelezésben, de van itt glutén-, tej- és tojásmentes, sőt vegán kürtőskalács is, a Csináld magad! sátorban pedig ki-ki maga is kipróbálhatja a kürtőskészítés csínját-bínját.

A visszatérő, nosztalgikus motívumot idézik a két színpad fellépői is, ugyanis olyan előadókat hívtak meg, akikkel már találkozhattunk a 10 év alatt. Koncertet ad Keresztes Ildikó, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, Bolba Éva és a JAZZterlánc, de fellép Gubás Gabi, Csernik Szende és Szulák Andrea is. Vagyis összegyúrják az elmúlt 10 évet egy fesztiválba, mint egy igazán jó kürtőskalács tésztát.