2024-es fesztivál szezon árai: változások a láthatáron

Az idei fesztiválszezonban változatos árakkal találkozhatunk, a Sziget bérletek kedvezőbb áron érhetők el, míg más rendezvények drágulásra számíthatnak. A jegyek és bérletek elővételben már most megvásárolhatók, így érdemes időben lecsapni rájuk.

A fesztiválok jegyárai már áprilisban magasabbak lehetnek, mint a tavalyi év hasonló időszakában voltak, ami drágulást vetít előre a nyári szezonra. A Sziget Fesztivál azonban kivételt képez, ahol a 30. jubileum alkalmából a bérletek ára kedvezőbb, mint tavaly. Kádár Tamás, a Sziget Kulturális Menedzser Iroda cégvezetője szerint a 6 napos bérletet idén elővételben 132 ezer forintért lehet megvásárolni, szemben a tavalyi 146 ezer forintos árral.

A Sziget Fesztivál további kedvezményekkel is készül, például az U21-es bérlet bevezetésével, amelyet a 2002. augusztus 7-én vagy azt követően született fiatalok vehetnek meg 108 ezer forinttól. A fesztivál szervezői szeretnék, ha a közönség fiatal maradna, és ennek érdekében több meglepetéssel is készülnek, többek között az angol illemhelyiségekkel.

A Kolorádó fesztivál esetében az elővételes bérletek ára már meghaladja a tavalyi értéket, jelenleg 45 900 forintba kerülnek. A Művészetek Völgye fesztivál 5 napos bérleteinek ára szintén emelkedett, kezdetben 35 ezer forintos áron kínálták, de ez mára 40 ezer forintra nőtt.

A Balaton Sound jegyárai is emelkedtek, a 4 napos bérlet ára tavalyi 99 ezer forintról idén áprilisban már 106 ezer forintra nőtt. A fesztiválokra tervezőknek érdemes tehát mielőbb megvásárolniuk a jegyeket, mivel az árak további növekedése várható.