Holland influenszer CPAC-es beszédét törölte a YouTube gyűlöletbeszéd miatt

Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátor beszédét, amelyet a jobboldali CPAC Hungary rendezvényén mondott, a YouTube eltávolította gyűlöletbeszédre hivatkozva. A kommentátor a történteket a Twitteren osztotta meg, ahol egy sírva nevetős és egy bohócfej emoji kíséretében jelezte a törölés okát. Vlaardingerbroek előadásában több európai városban történt késeléses eseteket említett, és arról beszélt, hogy a fehér európaiakat gyors ütemben cserélik le, ami civilizációnk végét jelentheti, valamint hogy a tömeges migráció és etnikai háború miatt sokasodnak a brutális bűncselekmények, és ezért hal meg egyre több fehér ember.

A holland kommentátor egyúttal köszönetet mondott Elon Musknak, amiért megvásárolta a Twittert, amelyet aztán X-re alakított át, és ahol állítása szerint a beszédét 50 millióan tekintették meg. Musk átvette a Twitter irányítását, és jelentős változásokat hajtott végre, amelyek a kritikák szerint a szólásszabadság túlzott korlátlanságával a szélsőjobboldal számára kedvezővé tették a platformot.

A CPAC Hungary rendezvényről korábban is beszámoltunk, ahol Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke a konzervativizmus és a liberalizmus viszonyáról beszélt, és arról, hogy a liberálisokat honnan és hova kellene elűzni. A CPAC, azaz a Conservative Political Action Conference, az amerikai jobboldal éves nagygyűlése, amelyet először 2022-ben rendeztek meg Európában, Magyarországon. A harmadik, múlt heti rendezvényen számos jobboldali-populista politikus vett részt, többek között a magyar kormány több tagja is, mint például Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Eva Vlaardingerbroek az Alapjogokért Központ szervezésében zajlott idei CPAC Hungary konferencián arról is beszélt, hogy a migráció és a növekvő bűnözés között egyértelmű a kapcsolat, és hogy Magyarországot azért nem szeretik az Európai Unió vezetésében, mert megpróbál ellenállni mindannak az őrületnek, amit igyekeznek Európára kényszeríteni. Vlaardingerbroek munkássága inkább a politikai influenszerkedésre emlékeztet: nyilatkozik, de ritkán publikál, hivatalosan sincs, viszont rengetegen követik, az Instagramon is, de főleg a Twitteren, pózolt már Matteo Salvinivel, járt Tucker Carlsonnál, és egyébként tökéletesen beszél angolul. Az előadását a helyszínen egyébként, a háttérben hallható morajlás alapján, nem kötött le sokakat, de a Twitteren cserébe hatalmasat ment.

Orbán Viktorral is kapott egy közös képet, amelyet szintén megosztott a közösségi médiában.