Újra 1987 van, Kylie Minogue nyitja idén a Szigetet

Idén augusztus 7. és 12. között kerül megrendezésre a Sziget fesztivál, ahol a nyitónapon a világhírű Kylie Minogue lép fel.

A Sziget fesztivál szervezői bejelentették, hogy Kylie Minogue, aki a BRIT Awards-on Global Icon különdíjjal is elismert és Grammy-díjas előadó, idén augusztusban fogja nyitni a fesztivált. Kylie Minogue, aki már csak a keresztnevén is ismert, többszörös platinalemezes előadóként tér vissza a színpadra.

Kylie Minogue karrierje során több mint 80 millió lemezt adott el világszerte, 5 milliárd streamet ért el, és 9 brit No 1 albumot tudhat magáénak. Számos elismerést kapott már, köztük 4 BRIT-díjat, 2 MTV-díjat és 2 Grammy-díjat. Különlegessége, hogy öt egymást követő évtizedben vezette az Egyesült Királyság slágerlistáját, ezzel a popzene arénájában kiemelkedő helyet foglal el.

Az ausztrál énekesnő legutóbbi albuma, a "Tension" 2023-ban jelent meg, míg pályafutásának kezdetét az 1987-es debütáló albuma jelölte meg. Ekkor Kylie Minogue még csak 18 éves volt és az ausztrál "Neighbours" című sorozatban szerepelt Jason Donovannel együtt.

A fesztiválra a magyarok vették a legtöbb early bird bérletet, és a szervezők több újítást is bejelentettek. A vendéglátás terén változatos kínálat, kényelmi szolgáltatások és környezettudatos megoldások várják a látogatókat. Az ételt kínáló helyeknek minimum egy pénztárcabarát ételt kell tartaniuk, és a szervezők előre egyeztetik a vendéglátósokkal, valamint folyamatosan ellenőrzik a kínálatot is.

A cél az, hogy olcsóbbak legyenek az ételek a tavalyi árakhoz képest, míg az italárak maradjanak a 2023-as szinten. A Revolut lesz a nagysátor névadó szponzora, és shuttle buszokat indítanak a Margit-hídig minden nap az utolsó nagyszínpados fellépő után. A nagyobb közönséggel járó napokon megnyithatják a H-híd felé vezető utat is a gyalogosoknak.

A Sziget főszervezője, Kádár Tamás kiemelte, hogy a fesztivál higiénia terén az európai fesztiválok élvonalában van, és a látványvilág is nagyot színesedett. A fenntarthatóság terén is sokat fejlesztettek, és a szállások változatos kínálatát és szolgáltatásait is kiemelte.

A szervezők átalakítják a Nagyszínpad közönségterét is. Kialakítanak egy kordonnal elkülönített „fan pit”-et, egyfajta rajongói zónát, és a koncertek jobb élvezhetősége érdekében eltűnik a közönségtér közepén álló keverőtorony (FOH), ehelyett a nézőtér két szélén álló kisebb építmény veszi át ennek szerepét.

A biztonságos fesztiválozás érdekében olyan „segítő zónákat” hoznak létre a fesztiválon, ahol nyugodt körülmények és szakmai segítség várja azokat, akik mentális és pszichés probléma miatt kérnek segítséget. Az egészségügyi ellátás terén pedig egy olyan “védőhálót” igyekeznek biztosítani, mely az egészségügyi problémával élők számára nyújt biztonságos szórakozást.

A Sziget, a Green Deal Circular Festivals tagjaként, 2023-ban már pontos, más fesztiválokkal összehasonlítható adatokat gyűjtött a fesztivál ökológiai lábnyomáról. Az idei fesztivál további fellépői között szerepel Liam Gallagher, Martin Garrix és Fred again... is.