Mézesvölgyi Nyár: Kulturális csemege a sűrűn lakott agglomeráció szívében

A Budapest körüli agglomerációban élők számára igazi kulturális kikapcsolódást kínál a Mézesvölgyi Nyár fesztivál, amely idén is változatos programokkal és neves előadókkal várja a látogatókat Veresegyházon.

A Mézesvölgyi Nyár fesztivál immár nyolcadik alkalommal nyitja meg kapuit, és a Pest megyei Veresegyházon megrendezett esemény a szabadtéri összművészeti fesztiválok között kiemelkedő helyet foglal el. A 1900 férőhelyes nézőtérrel rendelkező rendezvény húsznál is több különböző programot kínál a látogatóknak, köztük három nagykoncertet és hét színház sikerdarabjait.

A fesztivál helyszíne a veresegyházi Termálfürdő, az Öreg-tó és a Sződ–Rákos-patak közelségében található, és célja, hogy a közel egymilliós agglomerációs térség lakóinak helyben nyújtson színvonalas szórakozási lehetőséget a nyári hónapokban.

Venyige Sándor, a Veres 1 Színház és a Mézesvölgyi Nyár alapítója a minőségi kínálatra helyezi a hangsúlyt, és a hazai előadóművészet legsikeresebb produkcióit igyekszik a közönség elé tárni. A fesztivál szlogenje, "Tedd magad szabaddá!", nem csupán egy üres jelszó, hanem Veresegyház szellemiségét tükrözi, ahol a szabad gondolat és a közösség szerveződik.

A Mézesvölgyi Nyár kínálatában a családi előadások, musicalek és vígjátékok mellett minden évben koncertek is szerepelnek, idén pedig a nemzetközi hírű Gipsy Kings by Diego Baliardo érkezik, akik a flamenco dallamok mellett olyan slágereket is elhoznak, mint a Bamboleo és a Volare.

A fesztiválra készülő Geszti Péter és zenekara a Rapül az idő című műsorral ünnepli az előadó 60. születésnapját, és emellett az István, a király rockopera negyvenedik évfordulóját is megidézik.

A színházi előadások terén a Veres 1 Színház mellett többek között a Játékszín, a Pannon Várszínház, a Centrál, a József Attila és a Turay Ida Színház produkciói közül válogathat a közönség, így olyan különlegességekkel találkozhatnak, mint a Szibériai csárdás vagy a Neoton-musical.

A Mézesvölgyi Nyár 2024. június 22. és augusztus 31. között várja a látogatókat, ahol a Veresegyházi Asszonykórus népviseletbe öltözött hagyományőrzői is színesítik a programot.

(Borítókép: Mézesvölgyi Nyár)