Új kalandok a Majmok bolygóján

Ki voltunk már éhezve egy olyan izgalmas sci-fire, mint az új Majmok bolygója film, amely újraértelmezi a klasszikus franchise-t és friss szemléletet hoz a mozikba.

A filmipar utóbbi időben nem kényeztetett el minket minőségi blockbusterekkel, a Transformers, Godzilla és Kong-filmek, valamint a Marvel Filmes Univerzum és a DC filmjei nem hozták azt a színvonalat, amit vártunk. A Dűne volt az egyetlen kivétel, de a Majmok bolygója-franchise új része, A majmok bolygója: A birodalom, amely Cézár halála után 300 évvel játszódik, új fejezetet nyit a sorozatban.

A film izgalmas felállást ígér, hiszen bár épít a Cézár körül forgó trilógiára, mégis merészen elszakad az előző filmektől. A történet középpontjában Noa, egy fiatal majom áll, aki egy tragédia után kénytelen megküzdeni a túlélésért, miközben egy Mae nevű lány is felbukkan, aki tovább bonyolítja a helyzetet.

A látványvilág lenyűgöző, a CGI és a motion capture technológia segítségével megalkotott majmok élethűek, és a természet által visszahódított városi táj is hihetetlenül valósághű. A film nem csak a látványával, hanem emlékezetes dialógusaival és realisztikus harcjeleneteivel is kiemelkedik a tömegből.

A majmok bolygója: A birodalom méltó folytatása a franchise-nak, komótos cselekményvezetésével és filozofikus megközelítésével idézi meg a korábbi részek hangulatát, miközben a modern technológia adta lehetőségeket is kihasználja. A film 8/10-es értékelést kapott, és már megtekinthető a magyar mozikban.