Putnoki polgármester és a templomi incidens

"Hogy mer a templomba menni, polgármester úr? Ki való guillotine alá? Mutasson rá!" – szembesítette Magyar Péter a putnoki polgármestert, Tamás Barnabást, aki egy templomi menetben vett részt Magyar gyűlésén.

Magyar Péter éles szavakkal illette a városvezetőt, amikor Tamás Barnabás a fújulók között sétált át, és Magyar arról beszélt, hogy "nagyon hamar vége lesz az önök országának, mert Magyarország a Ludas Matyik országa. És nem fogunk guillotine alá küldeni embereket, ahogy Tamás Barnabás."

Tamás Barnabás korábban, egy 2018-as kistérségi társulási tanácsülésen mondta, hogy "Gyurcsányt a seggem egyik felére, Vonát meg a másik felére rajzoltatom és hagyom, hogy rugdossák. Maximum fájni fog, de megéri, mert oda valók. A Fidesz nyer, mert azzal azért tisztában vagytok, hogy nyer, és ha nem fideszes lesz a képviselőnk, akkor bizony szopni fogunk. Lófaszt fognak adni olyan területre, ahol nem fideszes a képviselő. Az az igazság, hogy én sem adnék. Ahol nem ránk szavaznak, mert az úgyis kiderül, ott megnézhetik magukat."

Egy másik alkalommal, egy október 23-i rendezvényen arról beszélt, hogy "tudjuk nagyon jól, hogy választások jönnek, választások mennek. Nem mindig gondolkodik helyesen a választópolgár, és olyan embereket enged a fazékhoz, akik nem a fazékhoz valók, hanem a guillotine alá. Ma viszont bízom abban, hogy a tavasszal úgy fog dönteni a magyarság, a magyar nép, hogy újra megkapja a lehetőséget az a konzervatív kormányzat, amely a jelen pillanatban is előre viszi ezt az országot."

A Fidesz kampányának részeként titkos fórumokat szerveznek az ország különböző pontjain. Bács-Kiskun megyében, Bácsalmáson Németh Szilárd, a kormánypárt alelnöke is felszólalt, ahol az atomháborúról, az EP-választásról, a kommentelőkről és Magyar Péterről beszélt. Németh a helyi fideszeseket arra biztatta, hogy utcai harcosok módjára védjék meg a kormányzás eredményeit, de amikor kérdezni akartunk tőle, elsietett.

Sokan akarták már megszólítani a kiábrándult fideszeseket, de vajon kik lehetnek ők? És milyen hatással van rájuk a Fidesz gazdaságpolitikája, vagy épp Magyar Péter? A gazdasági helyzet áttekintése után erre kerestük a választ Kovalcsik Tamással, a Választási Földrajz szakértőjével, valamint Brückner Gergellyel, a Telex gazdasági újságírójával és a Téma műsorvezetőjével a választási műsorunk legújabb részében.