Tompos Kátya küzdelme a gyógyulásért

Tompos Kátya színésznő, aki korábban a koronavírus járvány idején békességet és megértést kívánt, most saját életéért küzd, hiszen rákot diagnosztizáltak nála. A kezelését Németországban kezdte meg, mivel Magyarországon erre nincs lehetőség, de a terápia költségei miatt már nem tudja önerőből finanszírozni a folytatást.

A 41 éves Kátya hosszú ideje harcol a betegséggel, és barátai bátorítására döntött úgy, hogy nyilvánosan kér segítséget. A támogatások már érkeznek, és a jótékonysági estre is fogynak a jegyek. Kálnási Anikó, a színésznő munkatársa kiemelte, hogy Kátya eddig családja és barátai támogatásával küzdött, de most már szüksége van a közösség segítségére is. A Fábián Juli Alapítvány is mellé állt a küzdelemben.

A betegség különösen megviseli Kátyát, mivel akadályozza az éneklésben, ami nagy boldogságot jelent számára. A színésznő a vehir.hu-nak adott 2020-as interjúban beszélt arról, hogy gyerekkorában az ének volt az első kifejező eszköze, és Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze volt az egyik példaképe.

A színésznő gyógyulását számos kolléga és barát is támogatja. Hrutka Róbert, aki a jótékonysági gálaestet szervezi, a Rádió1 Balázsék című műsorában elmondta, hogy Kátya eleinte nem örült, amikor kitudódott a betegsége, de a szeretet- és segítségáradat hatására megnyugodott és ismét a gyógyulásra koncentrál. A zenész szerint Kátya az apró dolgoknak is örül, például annak, hogy újra tudjon enni úgy, hogy az jólesik.

A május 25-i "Szeretünk Kátya" jótékonysági gálaestet a Szegedi Nemzeti Színház, Hrutka Róbert és Kátyával korábban dolgozó művészek segítségével szervezik. Kálnási Anikó szerint, ha a gálaesten nem gyűlik össze a szükséges összeg, akkor Budapestre is szerveznek egy eseményt, ahol további előadók és zenészek is felléphetnek.