Végre visszatért a Netflix legszemérmetlenebb sorozata

A Bridgerton család sosem árult zsákbamacskát saját magával kapcsolatban, még aki egyetlen epizódot sem látott a sorozatból, az is tudta, hogy a Netflix kosztümös szériája egy lányregény, de a jobb és túlfűtöttebb fajtából.

Julia Quinn könyveit a főleg A Grace klinika miatt ismert Shonda Rimes produkciós cége vette kezelés alá, és a 2020-ban bemutatott első évad olyan szintű meztelenkedést és ágyjeleneteket hozott magával, amitől itt-ott még a Trónok harca rajongói is pirulhattak. A történet szövése, bár intrikusra sikerült, nem ugrotta meg egy olyan író által teremtett alapanyagét, mint George R. R. Martin, de guilty pleasure-ként és afféle Gossip Girl-utánpótlásként, igenis el lehetett lenni A Bridgerton családdal.

Az első évad főszereplői, a Daphnét alakító Phoebe Dynevor és a Simon Bassetként látott Regé-Jean Page felkapott és keresett sztárok lettek a szórakoztatóiparban. A második etapra a testiségből visszavettek az alkotók, és bár a központi románc izgalmas lett, a 19. századi régenskori Anglia egyre kevésbé érződött olyan helyszínnek, melyhez nekünk, nézőknek lenne még miért visszatérnünk.

A Bridgerton család spin-offal bővült, és a Sarolta királyné nem is bukott bele az univerzumépítés feladatába, mert bár az anyaszériától nagyon eltérő néznivaló lett, de pont emiatt volt benne érezhető egyfajta plusz hozzáadott érték. A harmadik évadra kicsit több, mint két évet kellett várni, de az előzménysorozatnak hála, meg kellett újítani az egy ideig működő, de egyre fáradtabbnak érződő formulát.

A harmadik évadban az első két évadtól eltérően, melyek Julia Quinn első két regényét dolgozták fel, a készítők a negyedik könyvhöz fordultak forrásért. A központi szerelmes párja az a Penelope (Nicola Coughlan), aki álnéven gonosz pletykákat firkálgat, és az örök agglegény, Colin Bridgerton (Luke Newton). A harmadik évad fele lassan indít, és az írók nem hajlandóak még elengedni a második évad központi karaktereinek a kezét. A Penelopéval való kapcsolat szövevényesen és érdekfeszítően alakulgat, és a negyedik epizód akkora cliffhangert csap az arcunkba, hogy csak a fejünket tudjuk fogni.

Nicola Coughlan eddig sem volt ügyetlen eleme A Bridgerton családnak, és a figurája a legmegfoghatóbbak, legemberszerűbbek közé tartozik ebben a színes-hangos cirkuszban. A sorozat még mindig egy kosztümös szappanopera, és a dialógusokban nem érdemes túl sok mélységet vagy bölcsességet keresni. A Bridgerton család hátrébb fogta az agarait a meztelenkedéssel és az ágyjelenetekkel kapcsolatban is, de még mindig a legszemérmetlenebb néznivaló a kosztümös Netflix-szériák közt.

A sorozat, bár voltak megingásai, újfent ügyesen húzza az agyunkat a központi románccal, és minden annyira túlhúzott, és majd kiüti a szemünket a sorozat extravagáns látványvilága. Az 50-60 perces játékidő miatt előfordul, hogy túlnyújtottnak érezzük a végeredményt, de a hatásosan elhelyezett csattanóknak köszönhetően mégis húz bennünket a széria, hogy nézzük tovább.

A Bridgerton család harmadik évadának első fele szinkronnal és magyar felirattal nézhető meg a Netflixen, a maradék epizódok június 13-án futnak be a streamingszolgáltatóra.