Eric Roberts, Hollywood rosszfiúja, a Blikknek adott exkluzív interjút

Több mint négy évtizedes pályafutása ellenére Eric Roberts nem tervez visszavonulni, és a Budapest Comic Con vendégeként mesélt karrierjéről és személyes életéről a Blikknek.

Eric Roberts, aki több mint 46 éve van jelen a filmes iparban, nemrégiben a Budapest Comic Con vendégeként érkezett Magyarországra, és ebben a keretben adott interjút a Blikknek. A 68 éves színész elárulta, hogy már gyermekkora óta a színészet felé húzódott, hiszen apja művészeti iskolát alapított, amit a Martin Luther King Alapítvány finanszírozott. Roberts már négyéves korától kezdve színésznek készült, és dadogása is megszűnt, amikor szövegeket kellett tanulnia.

Az első hollywoodi szerepét a "A cigányok királya" című filmben kapta 1978-ban, és azóta is gyakran választják gonosz karakterek megformálására. Roberts szerint a negatív szerepek sokkal szórakoztatóbbak, és élvezi, hogy az emberek inkább jó színésznek, mint jó embernek tartják.

A színész elmondta, hogy sosem érezte hiányérzetet amiatt, hogy többnyire rosszfiúkat alakít, hiszen folyamatosan dolgozik, és gyakran még szerepeket is vissza kell utasítania. Szerencsésnek tartja magát, és úgy véli, a szakmában a szerencse is fontos tényező.

Roberts neve több mint nyolcszáz projektben szerepel a mozis adatbázisokban, és ezt feleségének köszönheti, aki segít neki mindent beosztani. Az egészséges életmódra is odafigyel, minden nap edz, kardióz és súlyzókat emel, de étkezési szokásairól nem kíván nyilatkozni.

Budapesten első alkalommal jár, és a munkája miatt nem sokat látott a városból. A magyarokról azt gondolja, hogy kedvesek és jó fejek, valamint szenzációs színészeik vannak.

Roberts nem szokott saját magát nézni a filmekben, mert már "elfáradt magától", de lányát, Emma Robertset szívesen megnézi, és büszke rá, hogy ő is a színészetet választotta. Szeretne vele együtt játszani, de csak néhány alkalommal, mivel mindkettőjüknek saját élete és karrierje van.

A Budapest Comic Con tapasztalatairól elmondta, hogy mindenki nagyon kedves volt, és úgy érzi, a magyarok sokkal kedvesebbek, mint az amerikaiak. A színészet nehézségeiről is beszélt, kiemelve, hogy manapság kevesebb idő jut a szerepre való felkészülésre, ellentétben a nyolcvanas évekkel, amikor még hónapok álltak rendelkezésre.

Az "Az alvilág pápája" című filmje miatt 15 kilót fogyott és megváltoztatta a külsejét, és ezt a filmet mindenkinek ajánlja Mickey Rourke alakítása miatt.