Converge és Einstürzende Neubauten koncertek Magyarországon

Magyar koncertkedvelők örömére két jelentős zenei eseményről is lehullott a lepel: a Converge és az Einstürzende Neubauten is Budapestre látogat.

Kedden több izgalmas bejelentés is érkezett a hazai koncertfronton. A Converge, a metalcore műfaj kultikus képviselője, augusztus 1-jén tér vissza Budapestre, hogy a Dürer Kert nagytermében adja elő energikus dalait. A zenekar utoljára 2014-ben játszott a fővárosban, az A38 Hajón, így a rajongók már egy évtizede várnak a visszatérésükre.

A Converge két alapító tagja, Jacob Bannon és Kurt Ballou, nem csupán a zenekarban tölt be meghatározó szerepet. Bannon a zenekar vizuális anyagaiért is felelős, és mint dizájner, számos más együttesnek is dolgozott, valamint ő alapította a Deathwish nevű kiadót. Ballou pedig a GodCity stúdióval vált ismertté, ahol mint producer, számos fontos hardcore-punk zenekarral működött együtt. A Converge koncertjén a Toxic Holocaust, a Cancer Bats és a Take Offense is színpadra lép.

Az Akvárium Klub októberben két különleges eseménynek is helyet ad. Október 16-án az Einstürzende Neubauten érkezik a Liszt Ünnep keretében, majd pár nappal később az Isolation Budapest fesztivál következik.

Az Einstürzende Neubauten, a kísérleti zene egyik legnagyobb képviselője, már többször is fellépett Magyarországon. A berlini együttes mostani turnéjukon az "Rampen" című, áprilisban megjelent albumukat mutatják be. A zenekar várhatóan saját készítésű hangszereikkel érkezik, és a spoken-word, avantgárd jazz és indusztriális elemeket ötvöző új lemezüket adják elő.

Az Isolation Budapest, mely szintén a Liszt Ünnep részeként valósul meg, idén is egyéjszakás minifesztivál formájában tér vissza. Az első bejelentett fellépők között szerepel Jake Bugg, aki blues és pop zenei elemeket ötvöz, Seun Kuti, Fela Kuti fia, a szaxofonos-énekes és zenekara, az Egypt 80, valamint Lord Apex rapper, aki Madlibbel és Freddie Gibbs-szel is kollaborált már.