Mikkelsen a király, és kész! 60 éves lett a világ egyik leghátborzongatóbb hangja

Nemrég ünnepelte a 60. születésnapját Lars Mikkelsen, aki sportolóként kezdte pályafutását, majd táncosként is megmutatta tehetségét, végül pedig a színészetben találta meg igazi hivatását.

Lars Mikkelsen, aki kézilabdázóként és táncosként is kipróbálta magát, harmincévesen kapta meg első filmszerepét. Bár öccse, Mads Mikkelsen az utóbbi időben vált igazi ikonná, Lars is számos emlékezetes karakter megformálásával hívta fel magára a figyelmet.

A népszerű Vaják sorozatban Stregobor, a korrupt varázsló szerepében tűnt fel, míg a Kártyavár című sorozatban az orosz elnököt alakította. A Sherlock című sorozat harmadik évadának harmadik részében Charles Magnussen karakterét formálta meg, amely a Prime Video streamingszolgáltatón keresztül érhető el. A Borgen című politikai drámasorozatban is látható, amit a Netflix tett elérhetővé az előfizetők számára.

A jövőben is várhatók újabb izgalmas projektek, hiszen 2025-ben kerül a mozikba Guillermo del Toro Frankenstein című filmje, ahol Lars Mikkelsen mellett olyan neves színészekkel fog együtt szerepelni, mint a Trónok harcából ismert Charles Dance.