Autólopás és benzintolvajlás Bujákon

Egy 34 éves bujáki férfi ellen emeltek vádat, miután kétszer is elvitte barátja autóját, hogy benzint lopjon vele, és még a rendszámtáblákat is cserélgette, hogy elkerülje a lebukást.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki jogosítvány és engedély nélkül használta barátja ritkán használt autóját, és nem mindennapi módszerrel próbálta megszerezni az üzemanyagot. A vádirat szerint a férfi 2023 augusztusában kétszer is ellopott egy autót, amely a barátjáé volt. Az első alkalommal Füzesabonyban egy benzinkúthoz ment, ahol az autó tankját és öt kannát töltött meg üzemanyaggal, majd fizetés nélkül távozott.

Nem sokkal később ismét megismételte a tettét, de ezúttal másik rendszámtáblát helyezett az autóra, és a 22. számú főút egyik benzinkútjához ment. Ismét teletankolta az autót és a nála lévő öt darab kannát is, innen is fizetés nélkül távozott.

A férfi összesen 175 ezer forint értékű üzemanyagot tulajdonított el a két benzinkútról.

Az ügyészség a férfi ellen több bűncselekmény miatt is vádat emelt, többek között az autó jogtalan eltulajdonítása, hamis rendszámtábla használata és két rendbeli lopás miatt. A vádiratban felfüggesztett börtönbüntetést, 103 791 forint vagyonelkobzást és a károk megtérítését javasolták.

A férfi sorsáról a Balassagyarmati Járásbíróság fog dönteni.