Tompos Kátya élete legnagyobb csatáját vívja

Döbbenetes hír érkezett: Tompos Kátya, a Jászai Mari-díjas színésznő, évek óta küzd a rákkal. A betegségéről a Fábián Juli Emlékalapítvány posztja által értesült a nyilvánosság.

Tompos Kátya a színfalak mögött már több mint két éve folytatja a harcot a súlyos daganatos betegséggel. A küzdelem nemcsak lelkileg és fizikailag, hanem anyagilag is megterhelő a színésznő számára. Barátai és a Fábián Juli Emlékalapítvány ezért döntöttek úgy, hogy nyilvánosságra hozzák a helyzetet, és pénzgyűjtést, valamint jótékonysági koncertet szerveznek a szükséges külföldi kezelések finanszírozására.

A színművésznő betegségéről közeli barátja, Hrutka Róbert beszélt a Balázsék című műsorban. Tompos Kátya a rák egy ritka válfajával küzd, amit Magyarországon nem tudnak kezelni. Hrutka Róbert elmondta, hogy a színésznő betegsége olyan ritka, hogy nincs egy olyan gócpontja, amit meg lehetne sugarazni vagy kemózni, ehelyett meg kell tanítani az immunrendszerét arra, hogy ő maga győzze le ezt a betegséget.

Sebestyén Balázs rákérdezett, hogy van most Tompos Kátya, mire Hrutka úgy fogalmazott, a színésznő apró vágyakkal él. Ha tudna enni egy falatot úgy, hogy az jól esik, vagy ha valahova elmegy, akkor nagyon elfárad, ezért erőt kell gyűjtenie, fel kellene szednie súlyt. Ez mind szükséges ahhoz, hogy a szervezete beindítsa a gyógyulási folyamatot.

Csütörtök este a színésznő saját oldalán köszönetet mondtak az adakozóknak. A bejegyzésben kifejezték hálájukat azoknak, akik az akcióban részt vettek, és reményt adtak a színésznőnek és környezetének. Tompos Kátya és barátai, kollégái, valamint a Fábián Juli Emlékalapítvány úgy döntöttek, hogy belevágnak ebbe az akcióba, mert úgy érezték, nincs más remény, nincs más lehetőség. A posztban köszönetet mondtak a kezelőorvosoknak, az egészségügyi dolgozóknak, a NEAK-nak, mivel Kátya a gyógykezelése során közfinanszírozott járó és fekvőbeteg ellátásban, egyedi méltányossági gyógyszertámogatásban, illetve tervezett külföldi gyógykezelésben is részesült, valamint a Centrál Színház csapatának, akik rendületlenül mellette álltak.

Messze még a vége, de köszönjük a reményt és a szeretetet! Hajrá Kátya!

– zárul a poszt.

Tompos Kátyát két módon tudja támogatni:

  • 'Szeretünk, Kátya' címmel jótékonysági gálát szerveznek, amelyre május 25-én kerül sor a Szegedi Nemzeti Színházban. A bevétel teljes mértékben Kátya gyógykezelési alapjába kerül.
  • Ha nem tud ott lenni a gálán, de szeretné támogatni Kátya kezelését, ezt a Fábián Juli Emlékalapítvány számlájára utalva megteheti.

Kedvezményezett neve: Fábián Juli Emlékalapítvány

Kedvezményezett számlaszáma: 16200151-18543755-00000000

A megjegyzés vagy közlemény rovatba írd be Tompos Kátya nevét!

A gyűjtés határideje a koncert napja, május 25.