Hosszú útra indult Szijjártó Péter

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Japánba utazik, hogy tárgyalásokat folytasson az energiabiztonság és a beruházási együttműködések témájában.

Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere hosszú repülőútra szánta el magát, célja pedig nem más, mint a szigetország, Japán fővárosa, Tokió. A minisztert hosszú és fontos tárgyalások várnak, melyek során az energiabiztonság és a beruházási együttműködések kerülnek majd előtérbe.

A magyar kormány a kínai elnök, Hszi Csin-ping magyarországi látogatása után tovább folytatja a távol-keleti országokkal való gazdasági kapcsolatok erősítését. Ezúttal azonban nem külföldi delegáció érkezik hazánkba, hanem Szijjártó Péter veszi az irányt kelet felé, hogy Tokióban tárgyaljon.

A tárgyalásokon a béke kérdése és az energiabiztonság lesznek a fő témák, de ezek mellett a beruházási együttműködések legfontosabb kérdéseit is érinteni fogják.

Szijjártó Péter a hivatalos útjáról és a várható tárgyalásokról közösségi médiában is beszámolt, még a repülőgépre való felszállása előtt. A japán kultúra iránti nyitottságát pedig tovább erősítheti az a tény, hogy Japánban nemrégiben egy rendkívül egyedi esküvő került megrendezésre, ahol a vendégek és az ifjú pár is a cosplay, azaz a kedvenc fiktív hőseiknek beöltöző felnőttek hagyományait követve, rendhagyó ruhákban vettek részt az ünnepségen. Egy vendég például a Mobile Suit Gundam című óriásrobotos anime egyik robotjának öltözött, míg az ifjú pár a torta felvágásához animés figurát öltött magára. Az esemény és a különleges öltözékek a közösségi médiában is nagy visszhangot kaptak, több millió megtekintést és lájkot generálva.