Az alapításának centenáriumát ünneplő Magyar Nemzeti Bank 2024-ben 17 tematikában tervez emlékérmét kibocsátani. A gyűjtőknek és befektetőknek szánt darabokra mától lehet leadni az előjegyzési igényeket a Magyar Pénzverő honlapján.

A tematikák között jelentős történelmi és alapítási évfordulók szerepelnek. Folytatódik a Középkori magyar aranyforintok elnevezésű sorozat, benne az év legértékesebb aranyérméjével, amelynek értékét tovább emeli 500 darabban maximált kibocsátási példányszáma. Aki V. László aranyforintjából szeretne valódi nemesfém érmét, annak 450 ezer forintot kell érte leperkálnia, de aki megelégszik egy színesfém változattal, az 3 ezresből is megúszhatja.

Újabb elemmel gazdagodik az Árpád-házi magyar szenteket felvonultató arany emlékérmesorozat is. A Szent Kingát ábrázoló nemesfém érme 235 ezer forintba kerül. 

A különleges formájú érmék sorát színesítik a magyar származású Nobel-díjasokat bemutató ovális emlékérmék, amelyek 2024-ben Karikó Katalin, Krausz Ferenc és Oláh György előtt tisztelegnek. 

A kör alakú érmék sorából kitűnnek a Nemzeti Hauszmann Programot bemutató emlékérme-sorozat következő elemeként, illetve a Rubik-kocka feltalálásának 50. évfordulója alkalmából kibocsátásra kerülő hatszögletű színesfém érmék, valamint a legeredményesebb magyar versenyló, Kincsem születésének 150. évfordulójára megjelenő téglalap alakú emlékérmék.

Az idei program keretében nemzetközi vonatkozású érmék kibocsátására is készül a jegybank. A tervek szerint azt a külpolitikai jelentőségű aktualitást is emlékérme örökíti meg, hogy hazánk tölti be 2024-ben az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét. Emellett olyan világméretű sportesemények tiszteletére is tervez az MNB emlékérmét kiadni, mint az idén megrendezésre kerülő XXXIII. Nyári Olimpiai és XVII. Paralimpiai Játékok.