A Montenegró elleni utolsó Eb-selejtezőjét is megnyerve csoportelsőként továbbjutó magyar labdarúgó-válogatott 2016 és 2021 után jövőre sorozatban harmadszor szerepel kontinensviadalon. 

Nemzeti csapatunk az idén öt meccset vívott a Puskás Arénában, ahol

  • az észteket 1–0-ra,
  • a bolgárokat 3–0-ra,
  • a litvánokat 2–0-ra,
  • a szerbeket 2–1-re,
  • a montenegróiakat 3–1-re legyőzte,
  • a csehekkel barátságos találkozón 1–1-es döntetlent játszott,
vagyis egy év alatt egyetlen egyszer sem kapott ki. Ilyenre 1976 óta nem volt példa.

A hat hazai összecsapást összesen csaknem 340 ezren látták a helyszínen, ami azt jelenti, hogy átlagban 56 ezren látogattak ki a mérkőzésekre. Ez a nézőszám azért lehet ilyen magas, mert vasárnap nem lehettek jelen vendégdrukkerek, így a teljes stadiont a hazai szurkolók tölthették meg.

Mindezt napra pontosan húsz évvel azután, hogy a Magyarország–Észtország meccset mindössze 457-en látták élőben az Üllői úton.

A legutolsó mérkőzésre két és fél óra alatt fogyott el minden jegy, és a hivatalos árusítás befejezte után a jegyüzérek is rögtön akcióba lendültek: a legtöbben 30 és 50 ezer forint közötti összeget kértek a belépőkért, de akadtak 180 ezerért kínált VIP-jegyek is. 

És ha már a piszkos anyagiaknál tartunk, érdemes arról is szót ejteni, mennyit hoz a konyhára a 2024-es németországi Európa-bajnokság. Mind a 24 résztvevő csapat 9,25 millió eurós (3,51 milliárd forintnyi) rajtpénzt kap. Tehát még abban az esetben sem kell üres kézzel otthagynunk a kinti pályát, ha ott nem sikerül hasonló eredményeket elérni, mint idehaza. Ha viszont a csoportkörben is győzünk, az 1,5 millió eurót (568,87 millió forint) jelent, ha pedig döntetlent játszunk, az 750 ezer eurót (284,44 millió forint) érhet. 

Fotó: MTI/Hegedüs Róbert